VIDEO. „Vestele galbene” din Valea Lupului au protestat din nou pe trecerea de pietoni unde a fost paralizată Ana Maria Tănasă

0
68

Pentru a doua oară în ultimele zile, oamenii din Valea Lupului au ieșit în stradă și au cerut autorităților construirea unei pasarele pietonale în zona Popasului Păcurari. Este locul unde, în urmă cu 3 ani, Ana Maria Tănasă a fost spulberată de mașina condusă de un comisar al Gărzii de Mediu. Aproximativ 30 de ieșeni s-au plimbat, duminică, în mod organizat pe trecerea de pietoni. Mesajul lor este unul foarte clar: „Ne naștem egali și murim la fel de egali. Nu contează averi, studii, culori politice. Din păcate autoritățile sunt luate prin surprindere de fiecare dată când se întâmplă ceva rău! Dacă nu luăm atitudine, vom uită de accidentul de săptămâna această și vom trăi cu frică în sân că o nenorocire ni se poate întâmplă nouă sau cuiva drag! Ne delimităm de orice coloratură politică și pentru un asemenea demers în beneficiul oamenilor, ne unim forțele pentru că cei de la conducere să ne audă!’, potrivit anunțului postat pe pagină de Facebook de organizatorii protestului.

Ziarul de Iași a relatat că mai multe echipaje de la Poliţie şi Jandarmerie au sosit în zona Popasului Păcurari, locul unde s-au adunat protestatarii. Reamintim că tulburătorul caz al Anei Maria Tănasă a fost prezentat pe larg de Libertatea. Autorul accidentului petrecut acum trei ani este Eugen Sandu care a ajuns, în anul 2018, șeful Gărzii de Mediu. Astăzi, Ana (18 ani) e total imobilizată, cu tetrapareză spastică, și îngrijită de aceeași familie simplă, de țărani, care a preluat-o de la casa de copii, unde ajunsese abandonată de părinți. În trei ani, accidentele au continuat să aibă loc pe aceeași trecere și pe celelalte două zebre din zonă, toate „complet neprotejate în fața unui trafic demn de o autostradă”, cum descriu situația locuitorii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here