VIDEO. Violente intre suporterii Politehnicii si politistii locali, in Gara Nicolina. Jandarmii si politistii TF au girat faptele ultrasilor

0
56

Un grup de aproximativ 50 de suporteri ai Clubului Politehnica Iasi a iscat panica printre locuitorii cartierului Nicolina. In jurul orelor 15.00, ultrasii acestui club au aruncat cu materiale pirotehnice in drumul lor spre Gara Nicolina, inclusiv in jurul parcurilor de joaca pentru copii. Parintii au reactionat imediat si au sunat la 112, pe traseul coloanei fiind trimise doua echipaje ale Politiei Locale, ci nicidecum ale Jandarmeriei. Coloana de ultrasi a fost intampinata de primul echipaj de politisti, care au fost covarsit de numarul suporterilor. In momentul in care s-a incercat legitimarea acestora, politistii locali au fost bruscati verbal si intimidati in demersul lor.

Parte dintre ultrasi au intrat intr-unul din barurile din gara, fiind scosi afara de angajatii care au baricadat accesul in local. In tot acest timp, cele doua echipaje de Politie Locala au asteptat un echipaj de la o sectie de Politie nationala, dar si de la Politia Transporturi Feroviare. Dupa 20 de minute de la incidente, la fata locului si-a facut aparitia un echipaj de la Sectia V Politie, care a luat la cunostinta despre situatie, fara sa intreprinda vreo masura. Cat priveste Politia TF, din momentul izbucnirii manifestarilor violente si pana la aparitia garniturii CFR cu destinatia Vaslui, agentii acesteia nu si-au facut aparitia. Practic, Jandarmeria, structura care trebuia sa incadreze galeria in drumul ei spre gara, sa se asigure de imbarcarea acesteia si de preluarea ei in gara Vaslui, a lipsit cu desavarsire, ca de asemenea si Politia TF, cea care ar fi trebuit sa insoteasca suporterii pe garnitura CFR pentru a proteja patrimoniul companiei si calatorii de buna credinta ai acesteia.  Pe cale de consecinta, timp de mai bine de o ora si ceva, Gara Nicolina a fost sub stapanirea ultrasilor. Paradoxal, exceptie de la această incalificabila lipsa de reactie au facut cei 4 politisti locali care au avut, insa, competente limitate. Reamintim faptul ca aceasta galerie se deplasa spre Vaslui, acolo unde echipa de handbal a Clubului Politehnica Iasi a sustinut in aceasta seara un meci cu HC Vaslui.

Radu SEICARU   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =