Vinuri spumante jurizate online în sincron România – Franța

0
72

Reputați specialiști în oenologie de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) participă, luni, 14 decembrie 2020, la primul concurs de vinuri spumante, organizat în sincron online România – Franța. De la USAMV Iași vor juriza prof. univ. Dr. Valeriu V. COTEA, șef lucr. Dr. Cintia COLIBABA, dr. ing. Traian PETREA, drd. ing. Mihai FOCEA și oenologul Gabriel Stoica. Concursul dedicat vinurilor spumante se află la a treia ediție și are ca jurați personalități celebre din domeniu.

”În condiții speciale impuse de situația pandemică în care ne aflăm, ediția din acest an a Concursului de vinuri spumante va fi una specială. Astfel, degustarea și jurizarea probelor se vor face sincron începând cu ora 10.00 (ora României), respectiv ora 9.00 (ora Franței). De la București vor juriza Arina-Oana ANTOCE, Dana POP, Bianca SZAKÁCS-ORHA, Otilia CHIRIȚĂ, Ruxandra PĂDURARU, Horia HASNAȘ, Valentin CEAFALĂU, Cătălin PĂDURARU, Zoltán SZABÓ, Cosmin GROZEA. De la Nisa, mai precis de la Château de Bellet, Iulia și Bruno SCAVO au pus totul la punct astfel încât jurații să beneficieze de cele mai bune condiții raportate la acest moment”, a punctat șef lucr. Dr. Cintia COLIBABA, din cadrul Facultății de Horticultură a USAMV Iași.

Aprecierea probelor va fi făcută de un juriu internațional ai cărui membri sunt recunoscuți pentru experiența și profesionalismul lor. Pentru comunicare live se va folosi platforma ZOOM, iar evaluarea propriu zisă se va face folosind aplicația de Jurizare online.

 Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here