Viorel Scripcariu este noul rector al UMF Iasi. Vezi care este clasamentul candidatilor la sefia UMF

0
66

Noul rector al UMF este prof.dr. Viorel Scripcariu. Acesta a fost urmat la diferentă mică pe prima poziție de prof.dr. Norina Forna. Reamintim faptul ca pe parcursul zilei de ieri, 22 ianuarie 2016, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași s-au desfășurat alegerile pentru stabilirea Consiliilor Facultăților de Medicină, Medicină Dentară, Farmacie și Bioinginerie Medicală, a Senatului universității și a Rectorului. S-au prezentat la vot 728 cadre didactice dintre cele 838 înscrise pe listele de vot, reprezentând 86,87%.

Pentru cea mai importantă funcție din universitate, cea de rector, și-au depus candidaturile Prof.univ. Dr. Mihai Chiriță, Prof.univ. Dr. Norina Consuela Forna, Prof.univ. Dr. Ștefan Octavian Georgescu, Prof.univ. Dr. Luminița Smaranda Iancu, Prof.univ. Dr. Radu Iliescu, Prof.univ. Dr. Dragoș Pieptu și Prof.univ. Dr. Viorel Scripcariu. Urmare a votului cadrelor didactice și ale reprezentanților studenților, rectorul  Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, în mandatul 2016-2020 este Prof.univ. Dr. Viorel Scripcariu.

Conform datelor prezentate de „Ziarul de Iași”, lista candidaţilor, punctajul şi numărul buletine de vot se prezenta astfel, la numărătoarea finală:

Viorel Scripcariu a obţinut 2665 de puncte, fiind primul pe 217 buletine de vot, Norina Forna a avut 2767 de puncte, fiind aleasă prima pe cele mai multe buletine, 241, Radu Iliescu a strâns 2801 de puncte şi 95 de poziţii întâi, Ştefan Georgescu 2825 de puncte, fiind primul pe 56 de buletine, în timp ce Smaranda Luminiţa Iancu a avut cu un punct mai mult, 2826, având 46 de poziţii întâi. Pe ultimele două poziţii s-au clasat Mihai Chiriţa, cu 3115 puncte şi 17 poziţii întâi, şi Dragoş Pieptu cu 3301 puncte şi 53 de poziţii I. Din 838 persoane pe listă s-au prezentat la urne 728. Prezența a fost de 86,87% la nivelul cadrelor didactice. În cazul studenților, prezența la urne a fost de 79,31%. La UMF Iaşi îşi depuseseră candidatura şapte persoane.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here