Vizita istorica! Papa Francisc vine la Iaşi la sfarsitul lunii mai

0
58

Papa Francisc va vizita Iasul la sfârşitul lunii mai. Vizita Papei Francisc în România va avea loc pe 31 mai, la invitația președintelui României și a Bisericii Catolice, scrie publicația Q Magazine. Potrivit sursei citate, Papa Francisc se va întâlni întâi cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni apoi Suveranul Pontif se va întâlni cu Patriarhul Daniel și cu Sfântul Sinod. Ulterior, Papa Francisc și Patriarhul Daniel vor rosti o rugăciune comună în Catedrala Neamului, momentul fiind deschis publicului. Totodată, potrivit Digi 24, în cadrul programului oficial, Papa Francisc va merge și la Cluj-Napoca și Iaşi. Vizita Suveranului Pontif în România era programată în primăvară, însă a fost decalată din cauza faptului că pe 9 mai, România organizează la Sibiu Summitul Uniunii Europene (UE).

Potrivit unor comunicate de presă emise de Vatcan, Biserica Romano-Catolică din România și Episcopia Romano-Catolică de Iași, Papa Francisc va veni în țara noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, răspunzând invitației autorităților Statului Român și a Bisericii Catolice din România. Vizita va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma și importante valențe ecumenice sub motto-ul „Să mergem împreună!”. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureștiul, Iașul și Blajul, precum și sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc

În luna mai se împlinesc 20 de ani de când Papa Ioan Paul al II-lea vizita Bucureştiul, fiind un moment istoric: presa internaţională a vremii relata că era prima vizită de la Marea Schismă din 1054 a unui papă într-o ţară cu o populaţie majoritar ortodoxă.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here