Viziune de primar la Cioca Boca! In loc de centura ocolitoare, Chirica vrea sa inchida Iasul pentru autovehicule

0
69

În scopul reducerii traficului auto și aglomerării punctelor de intrare în oraș, municipalitatea ieșeană va implementa conceptul de Park & Ride, un sistem care oferă conducătorilor autovehiculelor posibilitatea de a-și lăsa mașinile la marginea orașului și de a-și continua drumul cu ajutorul mijloacelor de transport în comun.

Am făcut o invitație către toți primarii comunelor din zona metropolitană ieșeană aflate în contact direct cu municipiul nostru pentru a încheia un parteneriat privind amenajarea, cu fonduri europene, a unei rețele de parcări tip Park & Ride. Încercăm astfel să descurajăm pătrunderea autovehiculelor în municipiul Iași la orele de vârf, în special dimineața. Au răspuns deja acestei chemări primarii comunelor Holboca și Valea Lupului, rugându-i printr-o scrisoare să identificăm terenuri pe care le prefer a fi ale partenerilor noștri. Pe aceste terenuri vom construi respectivele parcări, ei urmând să fie beneficiarii direcți ai acestei investiții. Avantajul nostru va consta în limitarea prezenței autovehiculelor din localitățile limitrofe în municipiul Iași. Vom face stații de transport în comun în toate aceste parcări, preluând astfel pasagerii autovehiculelor”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Potrivit edilului, această modalitate de deplasare va avea ca efecte deosebit de importante descongestionarea traficului, reducerea poluării atmosferice și fonice, precum și a ambuteiajelor auto.

Vox populi

O astfel de masura total nepopulista si neproductiva a iscat vii reactii in spatiul public.

Ăsta ar face orice, numai centura ocolitoare nu! Păi băi gogâie, când toate DN-urile trec prin buricul târgului, nu este normal sa se aglomereze orașul? Pe unde naiba sa circule oamenii? Să ocolească prin Ucraina? Crezi că cineva care vine din orice punct periferic si dorește să ajungă in capătul opus, are placerea sa traverseze bară-la-bară tot orașul? Pune băi și bate la ușa guvernului si fă lobby pentru centura ocolitoare. Pune băi si fă presiune pentru A8. Bai cap de cretă, n-ai viziune nici cât pentru o primărie dintr-un cătun de șes. Nu sunteți în stare nici măcar să spălați străzile de gold! Nu ai extins linia de tramvai nici macar cu un metru. Cel mai incompetent primar!”, este reactia unui iesean.

Cine oare își lasă mașina la Valea Lupului și apoi să ia 3 autobuze și tramvaie să ajungă la Palas într-o oră și 30 minute? Ce familie normală la cap, care vine din Suceava la Iași, ar face așa ceva? Niște parcări subterane, niște parcări supraetajate pe înălțime prin oraș, în toate zonele, n-ar fi mai bune?”, sustine si Mircea Vleoanga.

Cum o sa ajungă în municipiu toți cei care își lasă mașina în aceste parcări? Cu autobuzul pe care îl aștepți jumătate de ora ca să vina? Și când vine este plin. În jumătate de ora ajungi cu mașina în mun. În primul rand trebuie pus la punct transportul public și după aceea veniți cu astfel de idei”, este de parere Mihai-Catalin Ursu.

Nu ești în stare sa faci câteva locuri de parcare ptr plătitorii de taxe și impozite care locuiesc în centrul Iașului si pe care i-ai lăsat la mila lui Dumnezeu la acest capitol și vrei sa faci mega parcări la întrarea în oraș. Ar trebui sa-ti fie rușine!”, Sorin Lupascu.

Puneți carul înaintea boilor! Realizati linii de transport în comun pe toate rutele orașului și apoi faceți astfel de planuri. Cum ajunge cineva pe șoseaua Barnova și mai sus, până unde se termină Iașul, în zona Păcurari, Miroslava, Sediu primărie Iași? Știți câte mijloace de transport diferite trebuie să schimbi? Aproximați cât costă un drum dus-intors?”, Mona Popovici.

Domnilor, sunteți penibili! Noi avem cel mai murdar oraș, gunoaiele infloresc peste tot in oraș. Transportul in comun este rudimentar, iar voi bateti câmpii în funcție de visurile de noapte ale primarelui. Cum rezolvați problema celor care locuiesc în oraș și nu au parcări de reședință? Nimic din ceea ce s-a trambițat în campania electorală nu este demarat și acum veniți cu o altă gogoriță! Un oraș cultural și universitar, de calibru european, ținut în mizerie și ne-dezvoltare, de niște conducători mult prea mărunți pentru vremurile in care trăim!”, Carmen Iov.

Iar are Chirica vise… atâta timp cât transportul in comun nu este pus la punct și parcările in oraș sunt la liber, nu va funcționa niciodată P+R, faceți în zona centrală, Copou, centru orașului, Podul Roș, A.Panu și alte zone aglomerate parcare cu plată 10 lei ora dar cu durata maxima de 1 oră jumate, marcate cu line albastră la bordură și parcometre sa vedeți ce bine este, iar pentru ce-i care fac livrări, zone de oprire și ore de livrare, iar linia galbena de la marginea bordurii să interzică parcarea, oprirea și staționarea, dacă vreți vizitați un pic Austria și învățați de la austrieci”, Cristian Ghiban.

Vreti sa mai spălați niste bani,ceva,este?! Altfel nu inteleg cum cineva poate crede ca ar functiona o astfel de parcare. Din atatea capuri”luminate” asta a fost singura idee geniala? Imi si imaginez cat de bucurosi ar fi toti,mai ales o familie,dc sa nu lase ei frumos masina la Cuca Măcăi si sa-si inceapa a tarai copiii si bagajele dupa ei prin toate defectele de mijloace de transport in comun? Dc sa nu stea ei frumos ca fraierii in stații sa astepte? E distractiv! O vacanta funny,nu? Daaa,cum ati gandit-o voi,pt entertainment,asa-i?  Mai aiuriților,pune-ti mana mai si faceti parcări subterane,supraetajate,ganditi! Auzi si tu solutie pt oras european! In loc sa dati aprobări pentru toate dubioasele de blocuri intre blocuri,faceti naibii ceva bun!!! Pai daca ma uit in commenturi,cam 90% din persoane au idei mult mai bune si practicabile decat “sclipirea” asta de moment.bAsa ca,mai uitati-va in jur,mai dati afara din ei,ca taie frunze la caini si vorbesc ce-au visat noaptea si uite asa mai economisiti si un ban la buget”, este de parere un alt iesean.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here