Vot negativ in Parlament, pentru salvarea Combinatului Fortus din Iasi, societate strategica de interes national

0
77

In cursul zilei de ieri, parlamentari au respins unul dintre cele mai importante proiecte pentru judetul Iasi: Fortus, societate strategica de interes national.
Deputatul PMP, Petru Movia, sustine ca, in conditiile in care inca din 2013 exista un plan de reorganizare din care nu s-a pus in aplicare nicio etapa, era momentul ca toti cei care cunosc situatia grea in care se afla Fortus sa se uneasca intr-o singura voce si sa ceara salvarea fostului combinat de utilaj greu.
Din pacate, PSD, atat prin structura centrala cat si prin cea locala, a ignorat completat solutia de salvare a Fortus SA si a preferat sa ramana pe acelasi traseu care ingroapa o unitate strategica unica.
Faptul ca proiectul de lege a fost respins de catre majoritatea PSD din Parlament confirma faptul ca institutiile statului nu doresc salvarea combinatului. Fortus se afla in aceasta situatie, cu un picior in faliment, din cauza faptului ca AAAS si ANAF nu au facut nimic concret, nimic palpabil. Ceea ce vedem in aceste zile nu este decat dovada clara a faptului ca institutiile statului sunt incompetente si ca in realitate, nimanui nu-i pasa de sutele de salariati care inca mai lucreaza acolo. Votul negativ din Parlament a fost majoritar al PSD. Indiferent ce se intampla la Iasi, unde membrii PSD sustin sus si tare ca salveaza combinatul si ca fac toate demersurile necesare pentru construirea unui parc industrial, la Bucuresti se vede clar adevarata intentia a lor”, a declarat deputatul Petru Movila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here