Vremuri grele, nebuni multi! Spitalul Socola construieste o noua sectie pentru 250 de pacienti

0
59

Conducerea Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi doreşte construirea unui nou corp de clădire cu 250 de paturi.

Având în vedere faptul că incidenţa şi prevalenţa tulburărilor psihiatrice înregistrează o creştere marcantă, dar şi faptul că adresabilitatea la Institut a crescut de la un an la altul, înregistrându-se lunar cel puţin 930 de cazuri, s-a cerut sprijinul Ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, pentru obţinerea finanţării pentru acest corp de clădire care duce şi la îndeplinirea Ordinului 914/2006 privind aprobarea Normelor privind condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un spital pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare. Astfel, s-a depus o scrisoare de intenţie la Compania Naţională de Investiţii, iar răspunsul nu a întârziat să apară.

Sevil Shhaideh, Ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a dat undă verde acestui proiect şi a transmis un răspuns scris conducerii Institutului de Psihiatrie „Socola”, precizând că după ce investiţia va fi inclusă în Lista de sinteză a obiectivelor de investiţii din cadrul subprogramului „Unităţi sanitare din mediul urban” din cadrul Programului naţional de construcţii de interes public sau social, finanţarea obiectivului se va face în conformitate cu alocaţiile bugetare.

Având în vedere că principala problemă a Institutului este lipsa spaţiului de cazare, am depus la Compania Naţională de Investiţii un proiect privind construcţia unui corp de clădire nou, cu 250 de paturi. Întrucât reabilitarea clădirilor Institutului care sunt monumente istorice ar fi extrem de costisitoare, pentru a putea rezolva problema spaţiului de cazare şi a circuitelor pe termen lung, soluţia pe care am identificat-o ar fi această investiţie. Sperăm astfel că în următorii ani vom avea clădirea pe care ne-o dorim ca Institutul să ajungă să fie unul de referinţă în Europa de Est”, a declarat dr. Gabriel Oprişanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi.

Noua clădire cu 250 de paturi ar urma să aibă sector de spitalizare, dar şi sector ambulatoriu, precum şi servicii tehnico-medicale de diagnostic şi tratament, urmând a fi una din cele mai mari investiţii din Sănătate la nivelul judeţului Iaşi, după Spitalul Regional de Urgenţă.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here