Zeci de drumuri judetene sunt inchise. Vehicule care au derapat si masini inzapezite pe mai multe tronsoane de drum

0
79

Drumurile judetene sunt abandonate in fata iernii. Sefii DJADP Iași sustin ca au intervenit toată noaptea pentru deszăpezirea drumurilor județene cu 10 sărărițe, 3 autogredere și 2 freze, utilaje total insuficiente pentru deblocarea drumurilor inchise. Tocmai de aceea, in urma avertizărilor de ninsori şi viscol, DJADP Iași a inițiat și semnat un contract subsecvent pentru prestarea de servicii de deszăpezire. Au fost contractate toate utilajele disponibile pentru a operaționaliza drumurile județene. Din pacate, numărul acestora este limitat de faptul ca ele trebuie dislocate din alte activități și reechipate pentru intervenție pe timp de iarnă.
Având în vedere condițiile meteo extreme, cu ninsoare abundentă și viscol dar şi faptul că mai multe vehicule neechipate corespunzator au derapat, intervenția este îngreunată. Unul dintre utilajele de deszăpezire a fost avariat de un tir și se lucrează pentru repunerea în funcțiune. Mai multe sectoare de drum județean sunt blocate în acest moment și se fac eforturi pentru a se interveni cu prioritate în zonele unde sunt semnalate mașini înzăpezite. Evaluarea făcută acum împreuna cu cei de la Meteo arată că fenomele meteo se vor intensifica, codul portocaliu urmând a fi prelungit până mâine. De aceea, facem apel la populație să limiteze deplasările între localități. Împreună cu organele abilitate, se evalueaza necesitatea de a întrerupe temporar traficul pe sectoarele de drum critice pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină şi să remedieze situația.
Vântul şi viscolul puternic au închis azi-noapte mai multe drumuri care străbat judeţul, iar pe altele s-au instituit restricţii de trafic. La aceasta ora sunt inchise traficului rutier mai multe drumuri judetene:
DJ281 Lespezi Sirețel Sticlăria
DJ281C Blăgești Coasta Măgurii
DJ208G Kogălniceni-Oboroceni-Movileni
DJDJ208 O Ciohorăni-Cozmești
DJ208I Blăgești-Vânători
DJ282D Podu Iloaiei – Românești
DJ282D Podu Iloaiei – Mădârjac
DJ281B+281D Belcești -Coarnele Caprei-Bulbucani
DJ207A Stornești – Popești
DJ248 Iași – Rebricea
DJ248A Iași – Țibănești
DJ248B Bogonos
DJ282 Iași – Gropnița
DJ249D Prisăcani -Gropnița
DJ 282 limita cu județul Botoșani pe raza comunei Șipote.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here