Zi de teză pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a

0
58

 În perioada 5-7 decembrie 2018, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi organizează simularea examenelor naţionale, cu subiecte elaborate la nivel judeţean.

Astăzi, începând cu ora 9,00, s-a derulat proba de limba şi literatura română, la care au participat 5406 elevi de clasa a XII-a din 47 de unități de învățământ şi 7864 elevi de clasa a VIII-a din 257 de unități de învățământ.

Lucrările vor fi evaluate la nivelul fiecărei școli de comisii desemnate prin decizia directorului, astfel încât până la data de 13 decembrie 2018 toți elevii să își cunoască notele.

Am stabilit încă de la începutul anului școlar calendarul acestor simulări pe care le organizăm în plus față de cele programate de Ministerul Educației Naţionale. Am observat că elevii, profesorii și părinții le așteaptă cu interes, întrucât le oferă un semnal obiectiv în privința nivelului de pregătire, acum, înainte de examenul propriu-zis. Scopul acestei simulări este de a familiariza elevii cu cerinţele examenului, în vederea optimizării rezultatelor obţinute de aceştia la finalul studiilor gimnaziale sau liceale, a subliniat prof. Mihaela Mariana ȚURA, inspector școlar general adjunct.

Prezența la simularea de astăzi a fost foarte bună: 95,87% la clasa a VIII-a și 96,74% la clasa a XII-a.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here