Ziarista din Iasi, amendata abuziv in locul primarului, pentru lipsa de parcari. Ciracii lui Chirica jubileaza, amenzile se incaseaza, iar parcarile sunt doar subiecte electorale

0
203

Amendata pentru ca a parcat pe „spatiul verde”, Ana Crudu, realizatoarea emisiunii Analiza a adresat o scrisoare deschisa primarului Mihai Chirica, in care vorbeste despre riscul, neputinta si umilinta de zi cu zi de a fi iesean, si de mandria gratuita de a fi primar de centru: „D-le primar,

eu m-am născut în Iași.  Iașul copilăriei mele era un oraș frumos,  cu oameni blânzi, cu vecini care-ți săreau în ajutor la nevoie.

Vremurile ne-au transformat însă în oameni triști,  plini de ură, de egoism și individualism. Am uitat și am obosit să empatizam cu semenii, ne preocupă mai mult să facem reclamații ( aici ce-i drept ne-ați ajutat și voi, cei din sistem, ne-ați înlesnit abilitățile de ” mici securiști “), acumulăm zilnic frustrări în detrimentul unei vieți calitative.

Eu n-am avut niciodată datorii la stat, taxele și impozitele,  ba chiar și amenzile le-am plătit cu prioritate din bugetul personal, am considerat mereu că obligațiile sunt direct proporționale cu drepturile de cetățean,  doar ca acestea din urmă sunt ca o lumină care abia mai pâlpâie cu slabe speranțe de a fi resuscitată.

La fel ca și dvs. și serviciul meu împreună cu obligațiile sociale se sfârșesc seara târziu,  după ora 21.00. Diferența e că eu nu am un garaj unde sa-mi parchez mașina pentru că locuiesc la bloc, așa că iau pulsul cartierului în fiecare seara într-o mișcare browniana cel puțin 30 de minute. De ani buni caut un loc de parcare pe care sa-l platesc, desigur, nu vreau favoruri și gratuități, însă locul acela se încăpățânează să apară.

Ați desființat poligonul auto și ați transformat cartierul intr-un imens poligon, ați transformat străduțele obscure și înguste în “bulevarde” de examinare, ați pus piloni să nu parcam, ați lățit trotuarele pana la 4 m, și totuși,  d-le primar, e indecent dacă va întreb….noi unde sa parcam?

Nu sunt nici arhitect,  nici city manager, nici politician, nu am răspunsuri pregătite, de aceea va întreb. Sunt un om, cu griji, cu dureri și nevoi ca fiecare,  un om care își dorește un trai decent, civilizat,  un om pe care îl forțați zilnic să încalce regulile, să parcheze neregulamentar, pe bordura sau pe spațiul “verde”, un om pe care l-ati transformat în “vânător” de oameni ai legii, care la rândul lor sunt obligați să de amenzi!

În rest, sunt bine, ceea ce vă doresc și dvs!”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here