Ziua Carierei la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iasi

0
85

Joi, 18 mai 2017, între orele 10.00 și 17.00, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași organizează Ziua Carierei în incinta Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași și la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, Filiala „Ion Creangă”.

Evenimentul se integrează în Zilele Şcolii – 2017 și își propune să contribuie la dezvoltarea abilităților de explorare a alternativelor educaționale și ocupaționale necesare pentru luarea unei decizii optime de carieră.

Programul zilei va fi structurat pe 3 paliere :

Un schimb de experiență și bune practici sub titlul „Proiectele Erasmus+, oportunități de orientare în carieră”, adresat elevilor claselor IX- XI, care se va desfășura în intervalul 10.00 – 12.00 în sala de festivități a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași și care va avea ca invitați reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Iași, precum și ai Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

O bibliotecă vie cu titlul „Biblioteca e vie. Cărțile pot vorbi!”, adresată elevilor claselor IX- XI, care se va desfășura la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași (Casa Sindicatelor), în intervalul 13.00 – 17.00 și care va reuni pe rafturile sale 11 „cărți vii”, specialişti în medicină, drept, relații publice, servicii psihosociale, actori, artiști plastici, politiști etc.

Dezbateri cu tema „Cum să te faci ce vrei tu când vei fi mare?”, adresate elevilor claselor V- VII și la care vor fi invitați părinți și profesioniști în diferite domenii de activitate.

Ne dorim ca elevii noștri să cunoască oameni-model, oameni cu povești de viață și de carieră care reflectă un mod autentic de a-și trăi viața și care au deschiderea de a împărtăși din învățămintele lor. Sperăm, în acest fel, să-i provocăm să-și planifice viitorul și cariera și să-și stabilească prioritățile, să fie mai bine pregătiți pentru a răspunde nevoilor tot mai mari de adaptabilitate pe piața muncii”, a declarat doamna Manuela Cotofan, director al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here