Ziua Copilului, sărbătorită în Parcul Muzeului “Vasile Pogor’’

0
61

Consiliul Județean organizează, pe 1 Iunie, împreună cu instituțiile de cultură pe care le are în coordonare, o serie de manifestări dedicate copiilor. Cei mici sunt invitați să viziteze gratuit muzeele din rețeaua MNLR Iași, iar în Parcul Muzeului “Vasile Pogor’’ sunt așteptați să ia parte la ateliere interactive și la un program artistic pregătit de juniorii Ansamblului Artistic Profesionist “Constantin Arvinte’’, de Școala Populară de Arte ‘’Titel Popovici’’ și de ansambluri de copii din Moșna și Podul Iloaiei. Evenimentele sunt programate începând cu ora 11,00, atfel:
11.00 – 11.40 – Program artistic – piese dedicate Zilei Internaționale a Copilului, cu tema – Vară și bucurie interpretate de copiii de la clasa de Canto și Orgă, prof. Geanina Radu, Școala Populară de Arte Titel Popovici
12.00 – 12.30 – Dans tradițional – Ansamblul de dans „Rapsodia”, Școala Populară de Arte Titel Popovici
13.00 – 13.30 – Recital oferit de cursanții de la clasa de percuție – formația KROM (tobe, chitară, solist vocal) – Școala Populară de Arte Titel Popovici
14.00 – 15.00 – Program artistic – Ansamblul din Moșna și Ansamblul din Podu Iloaiei – Izvorașul și Izvorașul Junior
15.15 – 16.30 – Program artistic – Copiii de la Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” Iași
11:00-12:30 – Atelier de stat la povești – „De mână spre lumea poveștilor lui Ion Creangă” cu scriitorul Valentin Talpalaru, muzeograf MNLR Iași
Parcul Muzeului „Vasile Pogor”
11:00-12:30 – Întâlnire – „Cartea poveștilor abandonate” cu scriitorul și criticul literar Bogdan Crețu și Victoria Nagy Vajda, coordonatoarea proiectului „Cartea poveștilor… abandonate”. Moderator: Diana Vrabie, muzeograf MNLR Iași. Eveniment organizat în parteneriat cu Asociația pentru cultură și arte Arbor, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” din Chișinău, Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași
Muzeul „Vasile Pogor”, Sala Studio J
11:00-12:30 – Atelier de confecționat semne de carte împletite – „Împletim povești” cu Iunia-Maria Ștefan, educator muzeal MNLR Iași.
Parcul Muzeului „Vasile Pogor”
11:00 – 13:00 – Face Painting, Parcul Muzeului „Vasile Pogor”
12:00-14:00, – Atelier de percepție senzorială a literaturii – „O altfel de Academie a Copiilor: întâlnire senzorială cu literatura” cu Diana-Lona Leonte, muzeograf MNLR Iași.
Parcul Muzeului „Vasile Pogor”
12:30-14:00 – Atelier de scriere creativă cu poetul Cătălin-Mihai Ștefan, educator muzeal MNLR Iași.
Parcul Muzeului „Vasile Pogor”
15:30-17:00 – Atelier de confecționat zmeie și povești cu zmeie – „Zmeie buclucașe” cu Ioana Leontioaia, educator muzeal MNLR Iași.
Parcul Muzeului „Vasile Pogor”
11:00-17:00 – Expoziția „Spectacol: Ivan Turbincă”
Esplanada Muzeului „Vasile Pogor”
11:00-17:00 – Competiții sportive – „Jocurile copilăriei” care amintesc de timpul liber al copiilor din perioada comunistă cu Ioana Leontioaia, educator muzeal MNLR Iași.
Parcul Muzeului „Vasile Pogor”

11:00 – 17:00 – Atelier de pictură pe linguri de lemn – “Motive ale costumului popular românesc pe linguri de lemn”, coordonat de doamna Ana Zăbavă, meșter popular din comuna Scânteia. Copiii vor picta motive regăsite costumele populare românești, promovate de domnul Petru Cristian Buclea.
Parcul Muzeului „Vasile Pogor”
11:00 – 17:00 – Atelier de olărit coordonat de meșterul olar Daniel Ifrim din localitatea Schitu Stavnic, comuna Voinești. Copiii vor putea învăța tehnica de realizare a vaselor de lut specifică centrului de olărit de la Schitu Stavnic.
Parcul Muzeului „Vasile Pogor”
11.00 – 17.00 – Atelier de pictură – Cei interesați vor putea să se familiarizeze cu pensulele și acuarelele, sub îndrumarea prof. Alina Anghelinei, din cadrul Școlii Populare de Arte din Iași.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 34 = 40