Ziua Internationala a Dansului va fi sarbatorita de Opera Iasi

0
99

În anul 1982, la inițiativa Comitetului de Dans al Institutului Internațional de Teatru din cadrul UNESCO, s-a luat decizia ca 29 aprilie să fie declarată Ziua Internațională a Dansului. Data a fost stabilită în onoarea fondatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre, născut la 29 aprilie 1727.
Opera Națională Română din Iași a punctat în ultimii ani sărbătoarea amintită prin diferite activități culturale specifice.
În acest an, teatrul liric ieșean va marca Ziua Internațională a Dansului printr-o gală de balet, găzduită de Ateneul Național din Iași. Evenimentul de sâmbătă va începe la ora 18:30 și se va juca cu casa închisă.
Iubitorii baletului se vor putea bucura de întâlnirea cu artiștii favoriți și pe 2 mai, când este programat spectacolul „Giselle” de Adolphe Adam. Reprezentația în care își vor da concursul Baletul și Orchestra Operei Naționale Române din Iași va avea loc în Sala Mare, cu începere de la ora 18:30.
Biletele de intrare la primul eveniment al Operei Iași de luna viitoare pot fi achiziționate de pe site-ul operaiasi.ro și de la Agenția Operei, care este situată în foaierul instituției.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here