Ziua Mondială a cercetasilor, sărbătorită duminică la Palatul Culturii

0
74

În fiecare an, cercetașii din întreaga lume sărbătoresc  Ziua Mondială a Cercetașilor pe 22 februarie, zi în care s-a născut sir Robert Baden Powell, cel care a înființat această formă de educație, în urmă cu peste 100 de ani.

Grupul care activează la Școala Gimnazială Valea Lupului a ales să marcheze acest moment prin organizarea depunerii Promisiunii de către aproximativ 40 de cercetași în Sala Voievozilor de la Palatul Culturii, continuând astfel colaborarea cu Complexul Muzeal Moldova, după tabăra Cercedava desfășurată în iulie 2017 lângă Muzeul Cucuteni.

Duminică, 18 februarie 2018, cei aproximativ 100 de membri ai Centrului Local Sf. Dumitru Valea Lupului vor parcurge o serie de probe menite să verifice pregătirea cercetașilor după care, la ora 13, vor parcurge ceremonialul prin care își vor confirma apartenența pentru tot restul vieții la principiile și legile cercetășiei.

Misiunea Cercetăşiei în societatea româneasca este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.

Aceasta se realizează prin implicarea tinerilor într-un proces educativ non-formal, pe toată durata anilor în care se formează ca indivizi, utilizarea unei metode specifice, care face din fiecare individ principalul agent al propriei dezvoltări ca persoană încrezatoare, motivată, responsabilă şi deschisă, precum si prin sprijinirea tinerilor în stabilirea unui sistem de valori bazat pe principii spirituale, sociale şi individuale, aşa cum sunt ele exprimate prin Promisiune şi Lege.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here