Ziua Natională la Iasi. (FOTO). Cozi ale foamei pentru o lingura de fasole, tehnică militară din anii ’70 si speranta unui drum catre Ardeal

0
56

În această dimineaţă, în Piaţa Unirii din Iaşi, pe tronsonul Cuza Vodă-Ştefan cel Mare, s-au strâns în jur de 5.000 de ieşeni care au sărbătorit Ziua Naţională a României, alături de Armată şi artiştii care au susţinut concertul de muzică populară „Noi suntem români” – Petrică Mâţu Stoian, Laura Lavric, Maria Ghinea, Zenaida Julea şi Nicolae Glib.
După Te Deum şi alocuţiunile oficialităţilor, despre autostrada care uneşte, în Piaţa Unirii a avut loc parada militară cu tehnică de luptă şi echipamente de intervenţie ale structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, moment gustat în special de sutele de copii care au venit însoţiţi de părinţi.
O astfel de paradă militară nu a mai fost organizată la Iaşi încă din anul 1979, an din care datează mare parte dintre autospecialele de luptă prezentate la această paradă. Defilarea a fost formată dintr-o amplă coloană militară compusă din 39 de vehicule militare şi de intervenţii speciale din structurile Armatei, Jandarmeriei, Poliţiei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Penitenciarului, cu un efectiv total de 385 de oameni. Tehnica militară va fi reprezentată de 7 transportoare auto blindate şi trei camioane care au tractat piese de artilerie de câmp, însoţite de numeroase automobile ale structurilor MAI. Imediat după aceste momente, ieşenii au năvălit pe strada Lăpuşneanu, acolo unde Primăria a pregătit 7500 de porţii vin fiert, colaci şi fasole de post, prea puţin porţionată pentru oamenii care au îndurat frigul de la coadă.

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =