Firma familiei Branza castiga un contract de 3 milioane de euro cu Primaria Iasi, pentru modernizarea unei zone de gratare

0
69

În cursul zilei de astăzi, 4 mai, primarul Mihai Chirica a semnat contractul de lucrări aferent proiectului cu finanțare europeană „Reabilitare şi modernizare zona de agrement C. A. Rosetti”. Lucrările vor fi executate în cel mult 24 de luni de SC Con Ted Company SRL contra unei sume de 6.135.287,64 lei, fără TVA (7.300.992,29 lei, cu TVA).
“Nababul” Branza, abonat si la lucrarile Primariei
SC Con Ted Company SRL este o firma paravan a familiei Cornel si Andreea Branza, principalii abonati la lucrarile publice ale Consiliului Judetean Iasi si, mai nou, la lucrariel Primariei. Administrator in acte a acestei firme este Andreea Branza, dar ingineriile financiare prin firma le face sotul acesteia. In urma cu aproape 2 de ani de zile, inspectorii Fiscului au descoperit faptul ca firma Con Ted Company nu poate justifica cheltuieli în valoare totală de 3.633.789 lei din care 2.156.000 lei reprezintă cheltuieli pentru întreținerea drumurilor județene.
SC Con Ted Company SRL a fost înființată de Cornel Brânză, după ce firma cu care s-a lansat pe piata, Ted Construct, a intrat în insolvență.
Pe ce se duc 3 milioane de euro
Proiectul „Reabilitare şi modernizare zona de agrement C.A. Rosetti” are o valoare totală de 13.928.129,86 lei, cu TVA (circa 2,9 milioane de euro) și este finanţat european în baza Programului Operaţional Regional – Axa 4 – Obiectivul specific 4.2: Reconversia şi refuncţionalizarea terenurilor şi suprafeţelor degradate, vacante sau neutilizate din muncipiile reşedinţă de judeţ.
Contractul de finanțare europeană aferent proiectului a fost semnat de primarul Mihai Chirica și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord – Est, Vasile Asandei, pe 14 noiembrie 2019.
Proiectul se derulează pe o perioadă totală de 36 de luni şi presupune înfrumuseţarea zonei de agrement C. A. Rosetti, incluzând reconversia şi refuncţionalizarea a 17.912 metri pătraţi de teren neutilizat.
Astfel, vor fi demolate clădirile aflate într-o stare avansată de degradare existente pe terenul respectiv şi care nu aparţin patrimoniului cultural naţional, vor fi modernizate căile de acces și amenajate alei pietonale, spaţii verzi (prin defrişarea vegetaţiei existente, modelarea terenului, plantarea cu plante perene şi gazonarea suprafeţelor, inclusiv plantare de arbori şi arbuşti).
De asemenea, vor fi create facilităţi pentru recreere pe terenurile amenajate (zone speciale pentru practicarea sportului, locuri de joacă pentru copii), va fi funcţională o reţea de Wi-Fi cu acces public, vor fi instalate sisteme de supraveghere video, elemente de mobiler urban (bănci, coşuri de gunoi, toalete ecologice, suport de parcare pentru biciclete), vor fi făcute racordări la reţelele de utilitate publică, precum şi sisteme de irigaţii şi iluminat pentru spaţiile amenajate.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =