10.000 de români au dăruit lumină unui număr de 16 instituții sociale, spitale și şcoli din 11 judeţe

0
64

Aproximativ 10.000 de români au dăruit 100.000 kWh de electricitate sau gaze naturale în cadrul celei de-a treia ediții a campaniei „Dăruiește Lumina”, derulată de E.ON România în perioada 19 – 27 decembrie 2016.

Mai mult decât atât, întrucât cantitatea de energie disponibilă inițial a fost de 200.000 kWh, organizatorii campaniei au decis să dubleze donațiile către instituțiile beneficiare. De exemplu, dacă una dintre instituții a fost aleasă de 1.000 români, primind astfel 10.000 kWh, contribuția finală, din partea de E.ON Energie România, va fi de 20.000 kWh. Toţi cei 200.000 kWh sunt donați de E.ON Energie România, kilowaţii respectivi urmând să fie scăzuți din factura de energie electrică sau gaze naturale a beneficiarilor.

Românii au dăruit lumina timp de 9 zile prin intermediul unui mecanism simplu: s-au autentificat pe website-ul www.daruiestelumina.ro cu contul de Facebook și au selectat instituția careia i-au acordat votul prin intermediul unui Like, fiecare Like acordat transformându-se automat în 10 kWh.

Beneficiarii au fost grupați în patru categorii, iar kilowații au mers către aceștia cu fiecare Like primit din partea vizitatorilor pe website. Toți cei care au dat Like au avut posibilitatea de a-și îndemna prietenii de pe Facebook să doneze și ei kilowați instituției sociale care le-a atras atenția cel mai mult. Numărul total al instituțiilor beneficiare – școli şi licee, cămine, centre de bătrâni și spitale – a fost de 16, acestea fiind localizate în 11 judeţe din jumătatea de Nord a ţării.

Mesajele campaniei au fost distribuite în social media de bloggeri cunoscuţi și persoane publice, vedete și activiști civici. Între ei: Vlad Petreanu, Moise Guran, Lucian Mîndruță, Victor Kapra, Teo Trandafir și Adrian Hădean.

Prima ediție a campaniei „Dăruieşte lumina”, una dintre cele mai mari campanii de social media derulate de E.ON România, s-a desfășurat în luna aprilie 2015, când au fost oferiți 100.000 kWh spre beneficiul unui număr de 12 instituţii – spitale, şcoli, case de copii şi case de bătrâni din 10 județe. Campania a fost continuată în decembrie 2015, când au fost dăruiți peste 200.000 kWh către 800 de familii cu probleme, nominalizate de prieteni sau rude.

Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu peste 9,3 milioane de euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor iniţiative ridicându-se la aproximativ 260.000.

Compania va continua și în 2017 să aibă o implicare reală și de amploare în viața comunităților din zonele în care este prezentă.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here