12 milioane de euro pentru achizitia a sute de camere de supraveghere pentru zonele rau famate ale Iasului.

0
61

Primaria Iasi intenţionează montarea a sute de camere de supraveghere video în zonele rau famate ale orasului. Sunt luate în calcul 333 de adrese care vor fi monitorizate permanent, în special parcurile, esplanadele, intrările şi ieşirile din oraş, spitalele, şcolile, grădiniţele, liceele, pieţele agroalimentare, parcurile de joacă pentru copii, zonele de agrement.

Indicatorii tehnico – economici ai „Sistemului integrat de supraveghere video pentru creşterea siguranţei sociale şi prevenirea criminalităţii în spaţiile publice ale Municipiului Iaşi” vor fi analizaţi în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local de luni, 19 februarie.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 54.624.533 de lei cu TVA, sistemul de supraveghere urmând a fi realizat în 2 ani.

Sistemul de monitorizare video va asigura înregistrarea permanentă a imaginilor şi arhivarea acestora în vederea utilizării ulterioare ca mijloc de probaţiune, precum şi minimizarea timpului de transmitere a evenimentelor, după caz. Prin intermediul acestei ample reţele de supraveghere, vor fi monitorizate permanent zonele publice în vederea reducerii infracţionalităţii, obiectivele turistice, elementele decorative şi mobilierul urban şi utilitar, vehiculele care intră şi ies din oraş, prin înregistrarea automată a numerelor de înmatriculare şi a parametrilor de trecere (data, ora, informaţii specifice, etc.). Graţie sistemului de monitorizare video, vor fi îmbunătăţiţi timpii de intervenţie în cazul sesizării unor evenimente care perturbă ordinea publică, vor fi gestionate cu o mai mare uşurinţă situaţiile în care se constată acţiuni ilegale, vor fi identificate şi stopate din faze incipiente conflictele sociale şi prevenite situaţiile contravenţionale, iar identificarea persoanelor aflate in urmărire sau a celor care desfăşoară activităţi ilegale va fi mai rapidă.

Principala soluție tehnică de realizare a investiției o reprezintă un sistem de supraveghere integrat digital, folosind camere video digitale si rețea de comunicații IP. Atât camerele video cât si reţelele de comunicaţii vor fi instalate pe domeniul public. Centrul de Tele-supraveghere pentru sistemul integrat propus va fi instalat într-o clădire aflată în proprietatea Primăriei Municipiului Iași, spațiul urmând să fie dezvoltat şi echipat corespunzător.

Marius GAVRILESCU

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

37 − 31 =