Drapel de 100.000 euro la Iasi. Chirica sacrifica bugetul Iasului pe altarul Centenarului

0
60

Municipalitatea ieseana va celebra Centenarul Marii Uniri prin arborarea drapelului naţional pe un catarg înalt de 41 de metri, ce urmează a fi amplasat în scuarul din zona intersecţiei dintre strada Palat şi Splai Bahlui Mal Stâng. Studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico – economici şi devizul general al acestui proiect vor fi supuse dezbaterii în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local de luni, 19 februarie.

Conform referatului de specialitate, construcţia propusă este reprezentată de un catarg metalic, cu o lungime de 40 de metri, aşezat pe un soclu având înălţimea de 1 metru. Vizibilitatea nocturnă a construcţiei va fi asigurată prin intermediul a patru reflectoare cu sursă de lumină LED montate pe stâlpii de iluminat existenţi în scuar. Drapelul va avea 6 metri lungime şi 4 metri lăţime, urmând a fi realizat din poliester cu protecţie împotriva razelor ultraviolete, fiind rezistent la intemperii şi la acţiunea razelor solare, precum şi la foc.

Iniţial, se dorea amplasarea catargului în Galata, lângă Monumentul Eroilor, dar zona prezintă o serie de deficienţe majore pentru a putea fi amenajată în vederea organizării manifestărilor ce vor avea loc cu prilejul Centenarului.

Valoarea investiţiei se ridică la circa 480.000 de lei, fără TVA, construcţia urmând a fi realizată în maxim 3 luni.

Necesitatea şi oportunitatea investiţiei sunt motivate de faptul că anul 2018 este un an jubiliar, aniversându-se un secol de la Marea Unire din 1918. Municipiul Iaşi îşi propune să marcheze acest eveniment prin ridicarea unui catarg de steag tricolor amplasat într-un punct care să-i asigure vizibilitatea din toate punctele oraşului”, a spus Mihai Chirica.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 1 =