155 de ani de învătământ artistic la Iasi. Evenimentele Universitătii de Arte „George Enescu” în FIE 2015.

0
74

Universitatea de Arte „George Enescu” contribuie si la cea de-a III-a editie a Festivalului International al Educatiei cu un portofoliu impresionat de evenimente diverse, de la concerte si recitaluri, la conferinte, expozitii si spectacole de teatru. Manifestările sunt prilejuite de împlinirea a 155 de ani de învătământ artistic la Iasi.

Unul dintre cele mai importante evenimente organizate de Universitatea de Arte „George Enescu” în cadrul Festivalului Internațional al Educației este Concertul simfonic „De la Clasic la Modern”, care va avea loc duminică, 24 mai 2015, de la ora 20.30, pe scena amplasată în aer liber în fața Palatului Culturii, participarea publicului fiind liberă. Concertul simfonic „De la Clasic la Modern” va etala potențialul artistic foarte valoros al Orchestrei Universității de Arte „George Enescu”, condusă de lector univ. dr. Bogdan Chiroșcă. Orchestra și soliștii Alexandru Grosu, Maria Păuleț, Alexandru Iosipescu și Roxana Balcan Apetroaie vor interpreta lucrări de J. Brahms, G. Enescu, Luigi Bassi, G. Bizet, Vincenzo di Chiara și Dan Spînu.

În cadrul Festivalului Internațional al Educației și pentru a celebra împlinirea a 155 de ani de învățământ artistic la Iași, cele trei facultăți ale Universității de Arte „George Enescu” organizează propriile serii de manifestări artistice.

Astfel, Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice lansează suita de evenimente chiar de luni, 18 mai 2015, cu ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa mezzosopranei Viorica Cortez, pentru întreaga activitate artistică și profesională. Ședința solemnă a Senatului Universității de Arte „George Enescu”, cu prilejul decernării titlului, va avea loc de la ora 11.00, în Sala „Eduard Caudella” din Casa Balș.

Tot luni, de la ora 19.00, în același loc, celebra mezzosoprană va susține un recital extraordinar.

Ulterior, de miercuri, 20 mai 2015, până duminică, 31 mai 2015, Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice va oferi publicului mai multe concerte orchestrale, corale și de cameră, recitaluri și un spectacol de operă.

Facultatea de Teatru propune în cadrul Festivalului Internațional al Educației trei spectacole pe care nu trebuie să le ratați: „Bădăranii” (24 mai 2015, de la ora 18.00, în Sala Studio – Universtatea de Arte „George Enescu”), „Notă de plată mecanică” (28 mai 2015, de la ora 18.00, în Sala Studio – Universtatea de Arte „George Enescu”) și „Insultă la public” (29 mai 2015, de la ora 19.00, la Uzina cu Teatru – Teatrul Național „Vasile Alecsandri”).

Nu în cele din urmă, Facultatea de Arte Vizuale și Design organizează patru expoziții de pictură, sculptură și fotografie, găzduite de Galeria apARTe și Muzeul de Artă Piatra Neamt.

Sub egida Festivalului Internațional al Educației, ca și anul trecut, Asociația Absolvenților Universității de Arte „George Enescu” propune, la rândul său, o serie de expoziții care, cu siguranță, vor capta atenția iubitorilor de frumos din orașul nostru și nu numai! Este vorba despre nouă expoziții tematice, reunind lucrări interdisciplinare de arte vizuale, pictură și sculptură, care vor fi găzduite în spații tradiționale (Muzeul Unirii, Muzeul Literaturii Române, Universitatea „Al. I. Cuza” etc.), dar și neconvenționale (precum Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Galata).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here