Pietonalul Stefan cel Mare, zona zero a ignorantei administrative si politice. Vezi planurile liberalilor cu privire la pietonal

0
51

Liberalii ieseni au lansat astazi, in dezbatere publica, proiectul “Zona Zero – Areal Urban de Stimulare Culturala”. Practic, acest plan liberal nu este decat un set scremut de idei subtiri ce se adreseaza unor buticari cu mobilitate si unor grupuri de artisti stradali

Avem de aproape 2 ani un pietonal. Ulita Mare a redevenit ulită (!?). De 2 ani nu am vazut in cadrul PMI un proiect care intr-adevar sa transforme centru Iasiului insufletindu-l. Alaturi de colegii mei liberali cu care lucram la Planul Liberal de Dezvoltare Urbana Durabila si Integrata am analizat aceasta tema care vizeaza propunerea de a infiinta Zona Zero a Iasiului – un Areal Urban de Stimulare Culturala”, a declarat consilierul liberal, Marius Danga.

Acest plan al liberalilor  presupune o zona in care ar urma sa se instituie, prin Regulament, niste reguli care sa o transforme pietonalul intr-o zona cu adevarat vie, printre care:

– De vineri seara pana duminica noaptea, accesul autoturismelor interzis in intreaga zona, cu exceptia tramvaielor si a rezidentilor cu permis special de acces.

– Stimulam prin regulament infiintarea de terase mobile pe intreg Stefan cel Mare de la intersectia cu Cuza Voda pana la A Panu, pe I.C. Bratianu. pe Lapusneanu si in Piata Unirii

– Definim prin regulament inclusiv repere generale urbanistice ale acestor terase

– De asemenea in acest areal vom stimula posibilitatea aparitiei de „street performeri”, artisti independenti ( amatori sau consacrati) care sa dea viata acestei zone. Acesti street performeri vor obtine un permis special in urma prezentarii in fata unei comisii speciale formate din consilieri locali si experti.

– Putem studia chiar alocarea de buget pentru acoperirea unei diurne zilnice pentru „street performerii” autorizati.

– Idenificam locatii unde pot avea loc mici evenimente de strada cu scene mobile,

– Stimulam aparitia unitatilor de alimentatie publica, dar si a celor care comercilizeaza cadouri cu specific.

Incercam sa venim prin acest proiect in intampinarea nevoii acute pe care operatorii in turism o resimt pentru a oferi turistilor argumente in plus sa-si prelungesca sederea in Iasi”, a precizat Danga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 1