18 medii de 10 la Iasi, dupa examenul de Bacalaureat. Jumatate dintre decari sunt de la Colegiul National

0
66

Astăzi, 5 iulie 2020, la avizierele Centrelor de examen și pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării, au fost publicate rezultatele finale obținute de absolvenții de liceu la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, după soluționarea contestațiilor.

În urma afișării rezultatelor inițiale, pe 30 iunie, la nivelul județului Iași, rata de promovabilitate (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat a fost de 71.42%, rezultatele elevilor ieșeni situându-se semnificativ peste media națională de 62,9%.

În centrele de examen din județul Iași, 2340 de contestații au fost depuse după afișarea primelor rezultate obținute de candidații prezenți la probele din sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat. Din totalul acestora, la proba scrisă de Limba și literatura română au fost depuse 940 de cereri pentru reevaluarea tezelor, la proba obligatorie a profilului 712, iar la proba obligatorie a profilului și a specializării 688.

Situația finală publicată astăzi reflectă faptul că din cele 2340 de note contestate, 1467 au fost modificate în plus, 735 de note au fost modificate în minus, iar 138 nu au suferit nicio modificare.

Astfel, în județul Iași, rezultatele finale publicate astăzi reflectă faptul că procentul de promovabilitate a candidaților înscriși la proba de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, a crescut la 72,87%, față de 71,42% înainte de contestații. Acest procent situează Iașiul semnificativ peste media națională de 64.5%. Se impune a fi menționat și faptul că o pondere de aproximativ 40% dintre candidații la bacalaureat a obținut medii situate în intervalul 8.00 – 9.99, aspect care ilustrează o foarte bună pregătire a acestora.

De asemenea, numărul mediilor de 10 obținute, la nivelul județului Iași, după contestații este semnificativ crescut, de la 12 medii maxime reflectate în urma rezultatelor inițiale, la 18 medii de 10 afișate odată cu rezultatele finale. Unitățile de învățământ ai căror absolvenți au reușit să atingă această performanță sunt: Colegiul Național Iași – 9 medii maxime, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași – 5 medii maxime, Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași – 2 medii maxime, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași – o medie maximă, iar Liceul Tehnologic „Haralamb Vasiliu” Podu Iloaiei – o medie maximă.

Ca și în anii precedenți, tezele candidaților din județul Iași, atât pentru evaluarea inițială cât și în etapa de contestații, au fost evaluate într-un alt județ, desemnat de Ministerul Educației și Cercetării.

La etapa specială a examenului de  Bacalaureat, în județul Iași, s-au înscris 9 de absolvenți ai clasei a XII-a, cu aprobare de la Ministerul Educației și Cercetării. Aceștia vor susține bacalaureatul într-un singur centru de examen. Evaluarea lor începe luni, 6 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 7 iulie, se desfășoară proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării.

Primele rezultate vor fi afișate vineri, 12 iulie, până la ora 12.00.

Ministerul Educației și Cercetării pune, în continuare, la dispoziția celor interesați, linia TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea acestei etape. Numărul va fi disponibil în perioada 6 – 9  iulie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 10 iulie, între orele 8:00 -14:00.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here