2% pentru lumină! Implica-te in “povestea luminii” si fa o donatie de suflet pentru romanii care in 2017 traiesc, inca, la lumina lumanarii!

0
66

Fundatia Free Miorita continua si în acest an campania Lumină pentru România. Pentru cei care nu au aflat despre ce este vorba, membrii acestei fundatii duc lumină la familiile care trăiesc la lumânare sau lanternă, în zonele unde stâlpii de curent electric nu au ajuns și nu vor ajunge, sau acolo unde oamenii nu au bani pentru racordare și plata facturilor la electricitate.

Free Miorita a început acțiunile în 2013 și până acum a dus lumina la 4 școli și 76 de familii, în 19 localități din 13 județe.

Până când autoritățile centrale vor discuta cu noi serios despre Prima lumină și vor face pași concreți pentru rezolvarea generală a acestei situații, vom continua să facem Lumină pentru România. Vom continua acțiunile de iluminare în casele cărora le-am călcat pragul, cu prioritate la familiile cu copii minori, care își fac lecțiile la lumânare sau lanternă. În același timp, vom asigura în continuare mentenanța la sistemele fotovoltaice instalate de noi. Oricât ne-am dori ca oamenii să se ridice mai repede, mai sunt cei care nu-și permit să cumpere un bec nou sau să plătească reparația unui invertor defect. Nu în ultimul rând, vom face noi acțiuni de documentare pe teren, pentru a cunoaște și a ajuta și alte familii pentru care lampa, lanterna sau lumânarea sunt singurele surse de lumină”, a declarat Iulian Anghelache, presedintele Free Miorita.

Dacă vrei să fii parte din povestea luminii, e simplu: redirecționează cei 2% din impozitul pe venit din 2016 către Free Miorița, campania Lumină pentru România. Nu te costă nimic, oricum cei 2% se vor duce la stat și se vor pierde pe undeva…

Ce trebuie să faci: completează cu datele tale formularul 230, dacă salariul a fost singura ta sursă de venit, sau formularul 200, dacă ai avut venituri din alte surse (chirii sau drepturi de autor, de exemplu). Formularele sunt cele actualizate de ANAF în ianuarie 2017 și sunt precompletate cu datele Free Miorița. Găsești instrucțiuni și explicații pentru a le completa corect.

Formularul trebuie depus la Administrația Financiară de care aparții, personal sau prin împuternicit. El poate fi trimis și prin poștă sau prin curier, tot la aceeași Administrație. Găsești aici lista cu toate adresele, termen limită joi 25 mai 2017.

Bine de știut: suma reprezentând 2% din impozitul pe venit va fi calculată și virată direct de ANAF în contul Free Miorița, după câteva luni de la depunerea formularului. ANAF nu pune la dispoziție o listă a celor care au depus formulare și nici suma redirecționată individual.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

86 + = 96