Sute de elevi de la o şcoală de prestigiu, mutaţi forţat la alte şcoli. Primaria incearca o mediere a problemei

0
74

Situaţie neobişnuită la o şcoală cu prestigiu din Iaşi. Pentru că sunt prea mulţi elevi înscrişi, conducerea ISJ Iasi au decis să mute forţat sute de copii la alte unităţi de învăţământ mai slabe. Părinţii au ieşit în stradă şi cer explicaţii inspectoratului.

Patru sute de elevi înscrişi la o şcoală de renume din Iaşi s-au trezit peste noapte că vor fi mutaţi la alte unităţi de învăţământ, fapt ce a starnit revolta parintilor care spun că la finalul studiilor copiii vor primi diplome de la şcoli cotate mult mai slab.

Din acest motiv, parintii elevilor de la Şcoala nr. 22 „B.P. Haşdeu“ din Iaşi au protestat la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. Conform declaraţiei reprezentantului părinţilor, Ionel Bârsan, totul a pornit de la decizia ca două corpuri de clădire ale şcolii sa fie mutate, în mod abuziv, din administrarea Şcolii nr. 22, în administrarea Şcolii Generale nr. 4 „Ionel Teodoreanu“, respectiv în cea a Liceului „Al.I. Cuza“, fără consultarea conducerii şcolii sau a părinţilor şi fără o decizie a Consiliului Local. În acte, un întreg corp de clădire al şcolii numărul 22 este rearondat cu tot cu 400 de elevi şi 18 cadre didactice. Transferul ar urma să aibă loc în toamna anului 2017 dacă va trece de Consiliul Local. Reprezentanții Inspectoratul Școlar Județean Iaşi i-au convocat pe părinţi la discuţii şi le-au dat asigurări că schimbarea va fi una de formă. Mai mult, in cursul acestei zile, la sediul Primariei Iasi se va incerca o mediere a acestei situatii.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here