20 de institutii publice din Copou, reconectate la sistemul centralizat de termoficare al Veolia Energie Iasi

0
60

Confirmarea succesului echipei Veolia Energiue Iasi a venit odată cu reconectarea a numerosi clienti mari, care au ales sistemul centralizat de termoficare.
Până în prezent, Veolia a racordat la Iași clienți mari din diferite zone de activitate: hoteluri, centre comerciale, instituții publice, clădiri de birouri, instituții de învățământ sau lăcașe de cult. Putem spune că, prin aceste racordări, atingem echivalentul de consum a 1.600 de apartamente, adică 80 de blocuri cu 4 etaje”, a explicat Cosmin Avram, manager dezvoltare Veolia Energie Iași.

Următorul mare proiect – „Copoul Verde” – vizează prelungirea Magistralei 2 în respectivul cartier, racordarea la sistemul centralizat de termoficare permițând clienților din această zonă să realizeze economii de 30% la costurile cu încălzirea. „Vorbim de o investiție asumată pe etape, prima fază vizând racordarea a 20 de instituții publice, cu un consum anual ce reprezinta echivalentul a 150 de blocuri cu 4 etaje”, a mai spus Cosmin Avram.

Tot in acest an se profileaza o alta mare investitie. Prin accesarea fondurilor europene disponibile în cadrul Programului Operațional pentru Infrastructuri Mari, se vor înlocui aproape 150 de km de conductă din rețele primare și secundare, primele licitații de lucrări urmând să fie lansate de Primăria Municipiului Iași în primăvara acestui an.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + = 24