Contorizarea individuală, obligatorie până la 31 decembrie. Solutia oferită de Veolia

0
53

Fiecare apartament din blocurile de locuit trebuie să fie contorizat individual inclusiv pe energie termică până la data de 31 decembrie 2016, potrivit legii 121 / 2014. Pe lângă varianta montării de repartitoare de costuri, care înregistrează unități abstracte, nu gigacalorii, ieșenii pot alege soluția mai bună, propusă de Veolia: contorizarea individuală cu distribuția pe orizontală a conductelor de apă caldă și căldură din apartament.

Pentru a veni în ajutorul ieșenilor, Veolia Energie Iași a propus mai multe modele de finanțare a lucrărilor de contorizare individuală.

De exemplu, într-o scară de bloc, dacă majoritatea locatarilor care acum au centrală individuală sunt de acord să revină la SACET, cu contorizare individuală, Veolia suportă costurile cu părțile comune (coloanele de pe casa scării). Apoi, pentru apartamentele care sunt racordate deja, Veolia suportă 77% din costurile instalației individuale (contorul și cheltuielile pentru modificarea instalațiilor interioare), iar locatarul doar 23%, adică aproximativ 800 lei, pe care îi poate achita în 6 tranșe egale: câte 135 lei / lună. Pentru apartamentele cu centrală pe gaz, Veolia suportă atât cheltuielile cu contorul individual, cât și cele necesare conectării instalațiilor interioare de apă caldă și căldură la coloanele comune de pe casa scării”, a explicat Ana-Maria Icătoiu, director comercial și de comunicare Veolia Energie Iași.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 4