45 de ani de la cutremurul din martie ’77. Tragedia va fi marcata prin exercitii de evacuare in scolile din Iasi

0
63

Astazi, 4 martie 2022, sunt omagiate victimele cutremurului din 4 martie 1977. La 45 de ani de la marea tragedie, la Iasi nu va suna nicio sirena.
La nivelul unităților de învățământ se vor organizează exerciții de evacuare în caz de cutremur, la nivelul UAT (comune) activitatea este coordonată la școli de către Președintele CLSU prin componenta SVSU.
Activitatea este marcată la ora 12.00.
De asemenea, pentru 1 minut cetățenii care sunt la serviciu, acasă, la școală, etc., pot marca activitatea ca și în cazul producerii unui seism.
Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul evitării surprinderii şi uării măsurilor privind adăpostirea populaţiei, protecţia bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor, atacurilor din aer şi ale acţiunilor militare.
Înştiinţarea reprezintă activitatea de transmitere a informaţiilor autorizate despre iminenţa producerii sau producerea dezastrelor şi/sau a conflictelor armate către autorităţile administraţiei publice centrale ori locale, după caz, şi cuprinde:
a) înştiinţarea despre iminenţa producerii sau producerea unor dezastre;
b) înştiinţarea despre pericolul atacului din aer;
c) înştiinţarea despre utilizarea mijloacelor chimice, biologice, nucleare, radiologice, convenţionale şi neconvenţionale.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

83 − = 76