Un fost primar al Iasului, reţinut pentru viol si perversiuni cu minore

0
75

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi cu sprijinul luptătorilor SAS Iaşi au efectuat două percheziţii domiciliare într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi agresiune sexuală.Un bărbat bănuit de comiterea faptelor a fost condus la sediul Poliţiei pentru cercetări. Faptele ar fi fost comise în perioada 2020-2021, cele 3 victime fiind minore.
“În baza probatoriului administrat în cauze, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au reţinut bărbatul pentru 24 de ore. Cercetările continuă. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Brigăzii pentru Operaţiuni Speciale Iaşi“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.
Barbatul caruia i se aduc aceste acuzatii este fostul primar al Iasului, Ionel Onofraş. Acesta ar fi hărţuit trei minore care veneau la studioul foto al acestuia, iar pe una ar fi obligat-o să îi facă sex oral.
Onofraş a mai fost trimis judecată în 2014, acuzaţiile fiind de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune. Fostul primar se asociase cu mai multe persoane pentru a păgubi mai multe societăţi de leasing cu sume importante. În 2009, firma condusă de Onofraş a cumpărat de la alte două societăţi comerciale mai multe utilaje: încărcătoare frontale şi autogredere, cu o valoare totală ce depăşea 6,8 milioane lei şi 780.000 euro, achiziţia făcându-se prin leasing. În fapt, respectivele utilaje existau doar pe hârtie, sau, în alte cazuri, preţul lor fusese deja achitat de proprietar furnizorului extern. După ce au achitat primele rate, Gurău şi Onofraş au „uitat” să mai plătească, cesionând apoi părţile sociale ale firmelor respective către cetăţeni din Republica Moldova.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 88 = 96