A fost inaugurat pasajul Emil Brumaru. Motivul real pentru aceasta “igienizare culturala” – fostul gang al pisalcosilor este singura cale de acces catre hotelul ilegal al unui fost consilier local

0
63

Muzeul Literaturii Române Iași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, a inaugurat saptamana aceasta, în cadrul Festivalului Internațional de Literatură şi Traducere, Pasajul „Emil Brumaru” (str. Cuza Vodă nr. 8-10).
Timp de aproape jumătate de secol, poetul a locuit în așa-numitul bloc „Plomba” (strada Cuza Vodă nr. 6), iar în drumurile sale cotidiene, spre librării, redacții ale editurilor și ale revistelor literare, trecea prin acest pasaj.
Comunitatea ieșeană onorează și în acest fel memoria celui care a fost o personalitate inconfundabilă în galeria scriitorilor români contemporani și o legendă a orașului nostru prin picturi semnate de artistul stradal HarceaPacea. Ne dorim ca și aceste picturi murale să devină un punct important pe harta turistico-literară a Iașului!‘, a declarat primarul Mihai Chirica.
Grija fata de memoria poetului Brumaru ascunde, insa, si un motiv pragmatic legat de investitia unui apropiat al edilului, ex-consilierul Vlad Nedelcu care detine in zona un hotel ridicat ilegal, catre care singura cale de acces este prin…pasajul Emil Brumaru, devenit in ultimul timp un gang al pisalcosilor si boschetarilor, situatie care nu aducea beneficii de imagine pentru afacere.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 45 = 55