A fost lansată aplicatia on-line care informează în timp real despre timpii de asteptare la frontieră si rute ocolitoare

0
75

Politia de Frontieră a lansat, pe site-ul propriu, o sectiune unde este afisată media timpilor de asteptare în toate punctele rutiere de trecere a frontierei, oferind conducătorilor auto posibilitatea de a opta pentru alegerea unui traseu cât mai puțin aglomerat. “Pentru a veni în sprijinul celor care intră sau ies din ţară, începând de astăzi este funcţională o nouă aplicație on-line care poate fi accesată de pe orice calculator sau terminal mobil, smartphone sau tabletă, cu acces la internet. Aplicaţia foloseşte modulul de navigaţie furnizat de Google Maps, putându-se configura traseul către un anumit punct de trecere a frontierei ce înregistrează valori de trafic scăzute. Timpii de aşteptare din punctele de frontieră sunt actualizaţi în timp real, pe aplicaţie apărând astfel trasee de culoare verde – acolo unde timpii de aşteptare sunt de până în 20 de minute, de culoare galbenă – unde timpii sunt între 20 şi 60 de minute şi culoare roşie – unde timpii de aşteptare sunt de peste 60 de minute. Aşadar, oricine deţine un telefon mobil cu acces la internet poate avea din timp reprezentarea celui mai bun traseu pentru a tranzita punctele de trecere a frontierei României, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară”, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAI, comisarul de poliție Monica Dajbog. Aceasta a precizat că, ieri dimineață, valorile de trafic prin punctele de trecere a frontierei au fost în limite normale, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări sistematice, în conformitate cu noile reglementări europene, unui număr foarte mare de persoane care s-a prezentat, într-un timp foarte scurt, în principalele puncte de trecere a frontierei.

Aplicaţia este disponibilă la adresa www.politiadefrontiera.ro/medie-timpi/.

Aplicaţia conţine date despre timpii de aşteptare pentru două tipuri de vehicule, autoturisme şi camioane, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din România. De asemenea, este precizat, pentru fiecare punct de trecere a frontierei, numărul arterelor de control, pe fiecare sens.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română le recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă (de exemplu, la graniţa cu Ungaria sunt deschise 11 puncte de trecere a frontierei, la graniţa cu Republica Moldova sunt 6 puncte de trecere), astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here