A început a II-a Ediţie a Şcolii de Business pentru elevii de liceu

0
86

25 de elevi din 5 licee ieşene sunt îndrumaţi pentru a-şi deschide propria afacere, în cadrul proiectului ”Tinerii de azi, liderii de mâine”, proiect implementat de Asociaţia Creştin-Umanitară ”Slujirea Vieţii” şi  finanţat de Primăria Municipiului Iaşi

În zilele de 24, 25, 31 martie şi 1 aprilie 2017, s-au desfăşurat primele sesiuni de formare antreprenorială, dedicate elevilor din cinci licee ieşene, partenere în cadrul proiectului ”Tinerii de azi, liderii de mâine”. Activităţile, desfăşurate sub titulatura ”Şcoală de Business”, au creat diferite situaţii de învăţare teoretică şi practică, ajutându-i pe elevi să îşi dezvolte spiritul şi deprinderile antreprenoriale.

Temele abordate în cadrul celor două sesiuni au fost: Paşi în demararea unei afaceri; Structura unui plan de afaceri; Aspecte esenţiale la începutul unei afaceri: resursele financiare şi sursele de finanţare. Printr-o serie de metode de educaţie non-formală şi ateliere, elevii au învăţat practic cum să întocmească un plan de afaceri şi să îşi seteze obiective realiste pentru dezvoltarea unei afaceri proprii.

Participanţi la sesiunile Şcolii de Business au fost grupuri de câte 5 elevi, însoţiţi de un profesor coordonator, de la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnic “Ion Holban”, C.T.E.T.C “Gheorghe Marzescu”, Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări şi Liceul Tehnologic Special “Vasile Pavelcu” Iaşi, licee partenere în cadrul proiectului ”Tinerii de azi, liderii de mâine”.

Şcoală de Business va continuă cu alte două ateliere practice  şi sesiuni de informare şi pregătire a elevilor pe 7 şi 8 aprilie. Un meşter popular îi va introduce pe cei 25 de elevi în artă realizării lumânărilor sculptate şi a margelitului creativ.

Despre proiectul ”Tinerii de azi, liderii de mâine”

Proiectul ”Tinerii de azi, Liderii de mâine” şi-a propus să creeze diferite situaţii de învăţare într-un cadru protejat, dar şi în cadru real prin organizarea unor activităţi care să-i provoace pe tineri şi să-i motiveze în vederea dobândirii deprinderilor antreprenoriale. Proiectul se va desfăşura pe o perioada de 3 ani, în 3 etape distincte, începând cu dată de 8 august 2016. În fiecare etapă vor există 5 parteneri – 5 instituţii de învăţământ preuniversitar din Iaşi.

Despre Asociaţia Creştin-Umanitară ”Slujirea Vieţii”

Asociaţia Creştin-Umanitară ”Slujirea Vieţii” este o organizaţie non-guvernamentală, cu scopul de a crea şi iniţia programe, acţiuni şi servicii pentru a promova dreptul la viaţă al persoanelor, grupurilor şi comunităţilor aflate temporar în criză, care întâmpina dificultăţi în funcţionarea şi integrarea socială. Printre principalele activităţi se numără dezvoltarea de programe pentru educaţie şi integrare socială a persoanelor defavorizate.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here