Cat plateste un carciumar din anturajul lui Chirica pentru ocuparea abuziva a domeniului public

0
72

De ani de zile, o bucata din parcul Guliver a ajuns pe mana unui afacerist din anturajul primarului Mihai Chirica. In timp ce pentru multi ieseni care doresc să isi deschida o afacere de subzistenta la scara blocului, cativa scaieti si smocuri de iarba naparlita care se intind pana la trotuar, constituie o reala problema, fiind nevoie de zeci de avize pentru declasarea scaietilor din categoria de spatiu verde, in cazul lui Florin Marcu, patronul de la Mamma Mia, schimbarea destinatiei unei bucati din parcul Guliver, din spatiu verde in spatiu comercial/terasa sezoniera, nu a intampinat nicio opreliste legala. Mai mult, cei din Primaria Iasi isi mentin in continuare pozitia potrivit careia ei au inchiriat catre Mamma Mia o platforma betonata, nu un spatiu verde, ca si cum acel teren pe care functioneaza terasa Mamma Mia ar fi fost dezmembrat intre timp din trunchiul acestui parc.

Pentru terasa sezoniera din parcul Guliver (bd. Stefan cel Mare si Sfant nr. 4, bl. B), care se intinde pe o suprafata de 80 de metri patrati, cei din Primaria Iasi sustin ca exista un contract de folosinta a terenului, valabil pana la data de 15 octombrie 2017, iar taxa pe metru patrat este de 57 lei/luna, in conditiile in care, in acea zona, pretul pentru inchirierea unui metru patrat de teren bate spre 20 de euro.mamma mia-1000

Tot referitor al ocuparea preferentiala si abuziva a domeniului public, Restaurantul Mamma Mia are raspandite prin oras o serie de chioscuri de tabla pentru care firma Ambiant SRL, o firma paravan cu care lucreaza Florin Marcu, plateste lunar o chirie modica, mult sub cea perceputa pe piata libera. Astfel, Primaria Iasi a intocmit contractele de folosinta teren pentru 9 mp in Parcul Expozitiei, pentru care se plăteste o taxa de 57 lei/mp/luna, pentru 9 mp in Esplanada Oancea – taxa de 28 lei si pentru 9 mp in Piata Voievozilor, acolounde se plateste tot 28 lei/mp/luna.

Contractele de folosinta sunt incheiate pana pe 31 decembrie 2017, dupa care, aceste chioscuri vor fi ridicate”, au spus oficialii din Palatul Roznovanu.

Ne vine greu sa credem acest lucru, in conditiile in care, de doi ani incoace, aceste chioscuri sunt lasate si peste iarna sa ocupe domeniul public, in mod abuziv, in afara oricarui contract.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here