A murit David Bowie. Artistul britanic a luptat timp de 18 luni cu cancerul

0
47

David Bowie a murit duminica noapte, dupa o batalie de 18 luni cu cancerul. Anuntul a fost facut pe pagina oficiala de Facebook a legendarului artist.

David Bowie a murit in pace azi, inconjurat de familie, dupa o batalie de 18 luni cu cancerul. In timp ce multi dintre voi vreti sa dati stirea pierderii, noi va rugam sa respectati discretia in perioada in care familia este in doliu”.

David Bowie, care isi lansase ultimul album pe 8 ianuarie, cand a implinit 69 de ani, este creatorul glam rock-ului si a fost unul dintre cei mai de succes artisti din secolul XX.

Desi in ultimii ani a fost foarte discret si a aparut in public foarte rar, Bowie nu a dat de banuit ca este grav bolnav.

Cu o zi inainte de lansarea albumului “Blackstar” prezentase un nou videoclip tulburator de pe acest nou album – “Lazarus”, in care Bowie este vazut cu ochii bandajati, levitand pe un pat intr-un spital psihiatric.

Vedete, politicieni si fani s-au grabit sa exprime condoleante online. Prim-ministrul britanic, David Cameron, a scris pe Twitter: “Am crescut ascultand si uitandu-ma la geniul pop David Bowie. O mare pierdere”. Steve Martin, de la compania de publicitate a lui Bowie, Nasty Little Man, a confirmat ca informatia de pe Facebook este corecta.

David Bowie s-a nascut pe 8 ianuarie 1947, la Londra. Cariera lui a depasit cinci decenii. Este considerat o legenda a rock ‘n’ roll-ului, un artist complex si inovator care si-a reinventat de-a lungul anilor muzica de multe ori.

David Bowie a inspirat generatii de cantareti, dar si artisti plastici, filozofi, scriitori. Bowie a jucat in filme si piese de treatru si a realizat piese de teatru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

51 − 43 =