Mărturii scandaloase în instanţă: ‘Ţi-a plăcut să te f..i şi acum vii să ragi ca vaca la spital’

0
50

La Tribunalul Vaslui a avut loc un nou termen în în dosarul celor trei ginecologi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui judecaţi pentru luare de mită, fals intelectual şi sustragere de înscrisuri. Fostele paciente ale ginecologilor au relatat judecătorilor cum au dat bani doctorilor pentru a fi băgate în seamă şi cum erau umilite şi jignite de aceştia.

Printre martorii audiaţi de judecători s-a aflat şi partenera bărbatului care a formulat denunţ împotriva medicului Simona Botez, acuzând-o că “nu a băgat în seamă pacienta până nu i-au fost oferiţi bani”. Tânăra a relatat în faţa instanţei că a fost de două ori pacienta medicului Simona Botez şi de fiecare dată i-a dat bani. “Prima dată am ajuns la Secţia Ginecologie a spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, în noiembrie 2013, pentru o întrerupere de sarcină. Mi s-a solicitat în triaj o taxă de 30 de lei, am dat 50 şi nu am mai primit rest, dar nici chitanţă. Ulterior, la garderobă, asistenta din triaj mi-a spus că dacă vreau să se poarte frumos doamna doctor cu mine, să fie atentă cu mine, să îi dau 150 lei. Doamna doctor a coborât de la etaj, iar eu i-am dat cei 150 de lei în lift în timp ce ne deplasam spre sală. Eram la prima întrerupere de sarcină şi eram speriată. Mi s-a făcut o injecţie, care însă nu şi-a făcut efectul, iar în timpul intervenţiei am resimţit o durere puternică şi am ţipat, moment în care doamna doctor s-a răstit la mine, reproşându-mi «Ţi-a plăcut să te …. şi acum vii să te ragi ca vaca la spital»”, a declarat fosta pacientă a doctoriţei Botez în faţa judecătorilor.

Anul următor, tânăra a rămas din nou însărcinată şi a păstrat copilul. În septembrie 2014, când au apucat-o durerile naşterii a chemat ambulanţa. În momentul în care a ajuns la spital de gardă era tot Simona Botez. Timp de două zile, gravida, care depăşise termenul de nouă luni, a stat cu dureri cumplite, fără ca medicul să o ajute să nască. Şi-a sunat soţul să aducă bani, dar acesta nu avea suma necesară. În cele din urmă după ce soţii au reuşit să facă rost de bani, pacienta a fost băgată în seamă de medic. “Banii nu se dădeau în semn de mulţumire, dacă nu dădeai şpagă nu se uita nimeni la noi, nu ne băga nimeni în seamă”, a mai declarat fosta pacientă.

Alţi martori din dosar au relatat cum au fost trataţi de cei trei doctori. O femeie a fost trimisă să nască acasă pentru că, deşi avea nevoie de cezariană, nu a dat banii ceruţi de medic. Alte două martore audiate, o minoră şi mama acesteia, au relatat cum au plătit doctoriţei Botez 600 de lei pentru efectuarea unui avort ilegal.

Nu mai puţin de 150 de martori vor fi audiaţi în dosar. Simona Botez şi Doina Andrei au fost arestate la jumătate lunii februarie, anul trecut, fiind acuzate de luare de mită, internări fictive şi avorturi ilegale. Cele două doctoriţe au fost plasate în arest la domiciliu, după jumătate de an de arest preventiv. Cel de-al treilea medic inculpat, Adrian Tănăsescu, a fost cercetat în libertate, sub control judiciar, măsură menţinută şi în prezent. Medicul Doina Andrei a fost trimisă în judecată, fiind acuzată de săvârşirea de 25 de infracţiuni de luare de mită, patru infracţiuni de fals intelectual şi o infracţiune de sustragere de înscrisuri. La rândul său, Simona Botez este acuzată de comiterea a 14 infracţiuni de luare de mită şi patru infracţiuni de fals intelectual. Cel de-al treilea medic inculpat Adrian Tănăsescu este acuzat de săvârşirea a zece infracţiuni de luare de mită.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 8