A murit Marin Moraru, ultimul titan al teatrului romanesc

0
54

Marin Moraru a incetat din viata. Actorul era internat din data de 10 august la Spitalul Elias. El a murit din cauza unei boli necrutatoare. A trait extrem de modest, iar rugamintea familiei e sa fie pastrata discretia.

Dorel Visan a primit cu tristete moartea colegului sau.

Nu l-am mai vazut de cateva luni, am mai vorbit cu sotia lui si am auzit ca nu se simtea bine. Pe mine ma decalibreaza aceasta plecare a sufletelor mari din aceasta tara. Marinus facea si face parte dintre artistii aceia care seamana numai cu ei insisi. A fost un artist foarte special. Nu stiu cand se va mai naste un asemenea artist. Nu stiu cand se vor mai naste asemenea artisti. Este un mare semnal pentru cei care dirijeaza cultura ce se intampla cu teatrul si cu filmul romanesc. Sunt foarte trist pentru Marinus si pentru tot ce se intampla.”, a declarat actorul in direct la Antena 3.

La implinirea varstei de 79 de ani, Marin Moraru a declarat ca nu isi doreste nimic, nici macar sanatate.

Mihai Moraru s-a nascut pe data de 31 ianuarie 1937, in Bucuresti. Actorul a absolvit, in anul 1961, Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „Ion Luca Caragiale”. La examen el a avut rolul lui Agamita Dandanache din piesa „O scrisoare pierduta” a lui Ion Luca Caragiale.

Dupa ce a absolvit facultatea, Marin Moraru a jucat pe scenele Teatrului Tineretului, Teatrului de Comedie, Teatrului „Lucian Sturdza Bulandra” si Teatrului National „Ion Luca Caragiale”.

O perioada buna de timp, actorul a fost conferentiar universitar la I.A.T.C, in Bucuresti. Apoi, din anul 1980 el s-a intors la dragostea pentru scena si a jucat la Teatrul National „Ion Luca Caragiale”.

Din anul 2002, el a fost societar de onoare al Teatrului National din Bucuresti.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

57 − = 56