A murit Neculai Abalasei, fostul director al RATP, actuala Companie de Transport Public Iasi

0
59

Neculai Abălașei, fostul director al Regiei Autonome de Transport Public (RATP) Iasi, a încetat din viață vineri, 31 mai. Anunțul decesului a fost făcut de către CTP Iași, pe pagina de facebook a instituției.
Cu profundă tristețe, anunțăm trecerea în neființă a fostului director al Companiei de Transport Public Iași, Neculai Abalașei, care a plecat dintre noi vineri, 31.05.2024.
Domnul Neculai Abalașei a fost un lider dedicat și respectat, contribuind semnificativ la dezvoltarea și modernizarea serviciilor de transport public în orașul Iași. Prin munca sa neobosită și viziunea sa clară, a adus îmbunătățiri considerabile în ceea ce privește eficiența și calitatea transportului public, lăsând în urma sa un sistem mai bine organizat și adaptat nevoilor comunității.
Absolvent al Facultății de Electromecanică, din cadrul Institutului Politehnic Iași, s-a angajat la Întreprinderea de Transport în Comun Iași, la data de 01.07.1977. A fost promovat în funcția de Șef de secție în anul 1980, iar din anul 1990 a ocupat funcțiile de Director adjunct (1990-1997), Director exploatare (1997-2002), Director general (2002-2006). Începând cu anul 2006 a fost numit Director exploatare în cadrul Regiei Autonome de Transport în Comun Iași, de unde a ieșit la pensie în anul 2010.
Colegii și prietenii și-l vor aminti ca pe un profesionist desăvârșit, un om integru și altruist, mereu dispus să ofere sprijin și să găsească soluții la problemele întâmpinate. Domnul Abalașei a fost un mentor pentru mulți și un exemplu de urmat prin devotamentul său față de muncă și comunitate.
Transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit. Gândurile noastre sunt alături de cei apropiați în aceste momente dificile.
Înmormântarea va avea loc la data de 04.06.2024, la ora 12.00, la Cimitirul Zanea din Ciurea. Dumnezeu să-l odihnească în pace și să-i lumineze calea către eternitate”, a anunțat CTP Iași.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here