A murit tatal regizorului Cristian Mungiu, reputatul profesor Ostin Mungiu

0
78

Profesorul Ostin Mungiu a murit in cursul acestei dimineti. Anuntul a fost facut de doctorul Richard Constantinescu, cadru universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași.
Modelele seduc… modelele se duc. Acesta era titlul unui text pe care l-am scris în urmă cu mulți ani, despre unul dintre oamenii pe care-i admiram. A plecat, puțin după plecarea lui Ion Hurjui, și profesorul Ostin C. Mungiu. Mă leagă de domnia sa fire vizibile și invizibile. Ne-am întâlnit, în urmă cu foarte puțină vreme, într-un magazin. M-a felicitat pentru Sabrina, cu care s-a jucat puțin, și îmi spunea cât de bucuros este că l-au trimis nepoții la cumpărături. Urma să ne revedem la o emisiune și să discutăm despre cartea la care lucra… La bună revedere, Domnule Profesor Mungiu, vă păstrez o vie amintire!”, este mesajul doctorului Constantinescu.
Ostin Mungiu a fost doctor in medicina, cel care a introdus disciplina algeziologiei (studiul durerii) în România. A făcut studiile universitare la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași. În 1971 a plecat în America, unde a lucrat timp de un an la un institut de cercetare a cancerului. În anul 1997 a introdus la Universitatea de Medicină din Iași algeziologia, pentru ca în 2002 să înființeze un centru de studiu și terapie a durerii. Este de asemenea autorul unui tratat de algeziologie. Ostin Mungiu este tatăl politologei Alina Mungiu-Pippidi și al regizorului Cristian Mungiu.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here