El este colonelul adus de la Brasov pentru a coordona “campul de lupta” de la spitalul modular de la Letcani

0
61

Spitalul modular de la Leţcani, care de sâmbătă este condus de o echipă militară, va prelua, incepand de maine, primii pacienţi cu COVID. Aceasta masura extrema a fost luata in conditiile in care autorităţile sanitare din Iasi au considerat că mai este nevoie de timp pentru a se lua toate măsurile necesare asigurării unei asistenţe medicale de calitate.
In cursul acestei zile, la spitalul de la Letcani vor fi transferate aparatele de oxigen, urmand ca de maine sa devina functional un prim salon cu şase paturi în care vor fi transferati pacienţii în stare gravă. Pentru a funcţiona la capacitate maximă, unitatea are nevoie de 60 de asistenţi şi de 18 medici. Echipa medicală va fi coordonată de un medic militar, in persoana colonelului Daniel Derioiu,directorul medical al Spitalului Militar din Braşov.
Acelasi colonel Derioiu a preluat, în primăvara anului trecut, conducerea Spitalului Judeţean din Suceava.
O echipă medicală şi cu ofiţeri de stat major, mixtă deci, pentru a ajuta, a coordona şi a mentoriza pe colegii noştri care îşi vor desfăşura activitatea în acest modul, o secţie externalizată a Spitalului de Boli Infecţioase. Vrem să ne asigurăm că există proceduri pe acest spital, că sunt cunoscute de personal, că problemele tehnice, dacă au fost, să se încerce rezolvarea lor. Încercăm să obţinem răspunsurile la toate întrebările şi să gândim scenarii care ne-ar putea pune probleme pentru viitor, astfel încât începând de marţi să putem primi în siguranţă primii pacienti“, a declarat colonelul Daniel Derioiu.
Spitalul mobil de la Leţcani a costat peste 13 milioane de euro şi a funcţionat pentru tratarea pacienţilor COVID doar timp de trei luni, din octombrie 2020 şi până în ianuarie 2021.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here