ABERANT! O fundatie care nu a văzut nici un ban de la Primarie, ofera hrana gratuita asistatilor Directiei de Asistenta Comunitara

0
81

Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi îşi face din nou capital de imagine de pe urma unor acţiuni ale ONG-urilor din Iaşi. După eşecul lamentabil la alegerile prezidenţiale, în care un rol actic l-a avut şi DAC Iaşi prin angajaţii şi asistaţii săi, la nivelul conducerii acestei instituţii s-a instaurat o mare lehamite.
Campaniile de Crăciun pe care DAC-ul le făcea în fiecare an erau cât pe ce să nu se mai facă. „La ce folos?”, a fost întrebarea mecanică a directoarei, până ce a fost chemată la Primărie şi trasă de urechi”, ne-a spus un angajat.
Aşa se face că în această lună, DAC desfăşoară, impropriu spus, două campanii umanitare. Prima, „mplică-te! Şi tu poţi fi Moş Crăciun!”, se va desfăşura în perioada 8 – 19 decembrie, şi se adresează copiilor proveniţi din familiile vulnerabile aflate în monitorizarea DAC.
Obiectivele acţiunii sunt strângerea de donaţii constând în alimente neperisabile, jucării, rechizite, acordarea unui număr de 500 de pachete şi organizarea unui spectacol de 30 de minute. Spectacolul va avea loc pe 21 decembrie, de la ora 13.00, pe bulevardul „Ştefan cel Mare” iar donaţiile vor fi colectate la centrele de cartier ale Primăriei.
Cea de-a doua campanie se referă la acordarea de sprijin pentru persoanele fără adăpost
Începând din 8 decembrie, în fiecare zi, de luni până vineri în intervalul orar 19.00 – 21.00, Direcţia de Asistenţă Comunitară şi Fundaţia Emmaus, filiala Iaşi, vor oferi hrană caldă şi consiliere persoanelor găsite fără adăpost pe raza municipiului Iaşi. Fundatia „Un coup de main d’Emmaus” are în grijă 76 de copii ai strîăzii, mare parte dintre ei proveniţi din centrele de plasament ale judeţului şi nu s-a aflat niciodată printre ONG-urile beneficiare dse finanţare de la Primărie, pentru susţinerea activităţilor specifice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here