Spargatoarea de seminte a Parlamentului cere Ministrului Educatiei depolitizarea inspectoratelor scolare

0
89

In declaraţia politică susţinută în această săptămână, senatoarea PNL, Mihaela Popa, s-a declarat foarte ofuscată de gradul ridicat de politizare din învăţământul preuniversitar, care a crescut de la an la an. Aceasta, probabil stricată la burtă cu fosta ei colegă de partid, liberala Camelia Gavrilă, şefa ISJ Iaşi, susţine că Inspectoratele şcolare judeţene au ajuns să fie considerate adevărate fiefuri politice ale diferitelor partide, micşorând dramatic şansele specialiştilor de a aduce plus-valoare în domeniul educaţional.
Asistăm la un fenomen de adevărată căpuşare a inspectoratelor şcolare judeţene din toată România, de la modul în care se obţin funcţiile, până la direcţionarea fondurilor publice şi europene. La 25 de ani de la momentul 1989, suntem într-un context nou, cu speranţa lucrului bine făcut. Trebuie să avem curajul să recunoaştem nocivitatea fenomenului politizării excesive din structurile inspectoratelor şcolare şi să tăiem nodul gordian”, a declarat vasluianca, matematicianca si traseista Mihaela Popa.
Cerinţa acestei vietăţi politice este la fel de morală ca demnitatea întregii clase politice. Din omisiune, cum altcumva, această senatoare uită că în perioada 2007 şi până în prezent a deţinut funcţii cumulative, atât în învăţământ cât şi în politică, fiind în acelaşi timp şi directoare adjunctă a Liceului „Vasile Alecsandri”, inspectoare pentru proiecte europene în cadrul ISJ Iaşi, consilieră a secretarului de stat pentru învăţământ preuniversitar, europarlamentară şi parlamentară.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here