Aberant! Strada Arcu se inchide pentru ca un ONG vrea sa invete copiii… cum e sa zburzi in strada

0
64

Duminică, 23 septembrie, Asociația Civica va organiza pe șoseaua Arcu evenimentul „Playing Out – străzi pe care zburdă copiii”. Pe durata desfășurării evenimentului, respectiv între orele 10.00 – 13.00, se va închide circulația auto, în funcție de necesități, pe șoseaua Arcu, tronson cuprins între Cișmeaua Păcurari – strada Florilor.
Iniţiativa „Playing Aut – străzi pe care zburdă copiii” se defăşoară în cadrul programului „Cetăţenii Conduc” al Asociaţiei Civica.
Luaţi copiii cu tot cu mingi, cretă, bicicletă, role şi orice jucărie vor să scoată pe afară şi nu au unde şi lăsaţi-i să se joace liber pe această bucată generoasă de stradă, care va fi închisă şi vegheată de Poliţia Locală special pentru acest eveniment. Astfel vom marca cum se cuvine începerea școlii și Săptămâna Mobilităţii, deci sunt toate premisele pentru o dimineaţă cum nu a mai fost în zonă de când eram copii.Suntem un grup care, urmând propunerea prezentată în cadrul întâlnirilor cetăţeneşti organizate de Civica, dorim să popularizăm şi să permanentizăm acest fel de acţiuni menite să ofere copiilor spaţii de joacă generoase, aşa cum odinioară am beneficiat şi noi, pe vremea când maşinile erau suficient de puţine pentru a considera orice alee de bloc un spaţiu de joacă. Menţionăm că porţiunea de stradă este astfel aleasă încât orice proprietar de maşină din zonă să aibă o alternativă de ieşire, fără a utiliza strada principală, deci nu îi vom deranja cu acţiunea noastră”, arată organizatorii.

Ceea ce nu au spus organizatorii este faptul ca o astfel de actiune este si o consecinta a faptului ca administratia locala nu s-a ingrijit sa amenajeze indeajuns de multe zone de petrecere a timpului liber pentru copii. Mai mult, o astfel de actiune fara noima, care incurajeaza copiii sa desfasoare actiuni specifice varstei in locuri nepermise, dintr-o simpla nostalgie a unui ONG-ist sau altul, se va bucura de largul concurs al Politiei Locale care, in loc sa vegheze la conservarea parcurilor de joaca pentru copii, vandalizate in cea mai mare parte, va disloca forte pentru o actiune pe care in conditii normale ar penaliza-o. Ce directiva vine, insa, de la cabinetul primarului, e mai presus de lege. Asa ca, copiii in strada, masinile pe trotuare!

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here