ABUZ AL BISERICII! Biserica Ortodoxă amendează pe ORICINE merge pe acest traseu montan. Sumele se ridică între 2.000 şi 5.000 de lei

0
77

Sefii unui ocol silvic bisericesc din Slănic Moldova au montat la intrarea pe celebrul traseu turistic „300 de scări“ un panou prin care ameninţă cu amenzi pe oricine tranzitează pădurea. Măsura Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, condusă de ÎPS Teofan, i-a scandalizat pe localnici şi este considerată de autorităţi ca fiind una ilegală. Oficialii Bisericii Ortodoxe Române au montat mai multe panouri de informare la marginea pădurii din staţiunea turistică Slănic Moldova care i-a revoltat la culme pe localnici. Potrivit anunţului afişat acum câteva zile, se interzice accesul în pădure sub ameninţarea unei amenzi situate între 2.000 şi 5.000 de lei. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei deţine în localitatea Slănic Moldova 1544,9 hectare de pădure. Unul dintre locuitorii micului oraş băcăuan a început, de altfel, o campanie de mobilizare pe Facebook. „Cei care cunosc traseul «300 de scări» din Slănic Moldova, cei care iubesc staţiunea Slănic Moldova să distribuie imaginile postate aici ca un protest împotriva Bisericii Ortodoxe care, după ce au intrat ilegal în posesia pădurilor din Slănic Moldova, au interzis accesul pe traseul turistic“, a comentat pe Facebook Dorel Raape, medic şi scriitor. Fotografiile postate au trezit deja reacţii puternice, care condamnă modul în care reprezentanţii Bisericii încearcă să se impună în staţiune. „Într-o goană continuă după retrocedări, în intenţia de a-şi recupera pământurile avute în proprietate într-o perioadă când numai Biserica putea avea proprietăţi, BOR vrea să pună mâna pe cât mai mult pământ, eventual şi pe centrul staţiunii. Noi putem închide sau, eventual, să le plătim popilor pentru concediile făcute de turişti aici“, a spus Cristian David, recepţionerul unei pensiuni din staţiune.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au decis să-i amendeze pe cei care calcă în pădurea bisericii, pe traseul „300 de scări”. Aceştia au montat panouri în care scrie că este interzis accesul, iar cine nu respectă regula va fi sancţionat cu sume între 2.000 şi 5.000 de lei.  La randul lor, oamenii protestează împotriva Bisericii Ortodoxe şi spun că aceasta a intrat ilegal în posesia pădurilor din Slănic Moldova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here