Acces controlat pentru taxiuri in zona Aeroportului. Scolile de soferi, acces interzis pe drumul spre Aeroport

0
57

Sefii Primariei Iasi, ai Politiei Transporturi si conducerea aeroportului, au avut o intalnire incadrul careia au discutat despre schimbarile necesare in activitatea de taxi.

Subiectul principal al discutiilor l-a constituit imbunatatirea activitatii de taxi in perimetrul Aeroportului Iasi, activitate reglementata prin Hotararea de Consiliu Judetean nr. 108 / 2011 si prin Legea nr. 38 / 2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere.

In esenta, un aeroport  este o afacere, interesul administratorului este sa devina atractiva iar pasagerii sa fie multumiti. De aceea, sesizarile ce apar ca urmare a unor neconformitati sunt permanent monitorizate, toleranta noastra fata de cei care incalca legislatia specifica serviciilor de taxi fiind zero. Cel mai important aspect ce s-a desprins din discutiile avute, dincolo de organizare, reorganizare, fluidizarea traficului, este colaborarea buna dintre Aeroport, Politie si Primarie pentru combaterea fenomenelor de nerespectare a legislatiei specifice activitatii de taxi si pentru combaterea incalcarii drepturilor pasagerilor “‎ a declarat Marius Bodea, presedinte al Consiliului de Administratie al Aeroportului International Iasi

Sefii Primariei au sustinut ca vor lua toate masurile care se impun pentru a reglementa activitatea de taxi in zona aeroportului si pe traseul catre oras, in contextul cresterii consistente a traficului de calatori in anii urmatori. Vor fi amenajate panouri de informare pentru pasageri cu numerele de telefon ale tuturor dispeceratelor de taxi, cu tariful maximal care este practicat in oras, va fi disponibil si un formular simplu si rapid pentru sesizari, atat pe hartie cat si online. De asemenea, controalele pe activitatea de taxi in acest perimetru vor fi intensificate, iar la constatarea unor abateri repetate se poate merge pana la retragerea autorizatiei taxi

Astfel, participantii la intalnire au hotarat sa adapteze cadrul legislativ existent la nevoia reala de transport rutier de transfer la Aeroportul Iasi, au hotarat sa stabileasca o zona strict delimitata pentru activitatea de taxi si in acelasi timp sa imbunatateasca informarea pasagerilor cu privire la serviciile de transport amintite.

Primaria Municipiului Iasi cat si Politia Transporturi vor sprijini masurile de imbunatatire a activitatii de taxi in zona Aeroportului Iasi. Reprezentantii Politiei Transporturi vor acorda sprijin in amplasarea semnelor de circulatie si in fluidizarea traficului iar reprezentantii municipalitatii au anuntat ca la urmatoarea sedinta de Consiliu Local se va propune ca traseul Autobuzului Linia 50 sa fie modificat, cu plecare de la Gara Iasi la ore fixe, din 30 in 30 de minute.

Reamintim ca la Aeroportul Iasi, la fel ca in cazul tuturor aeroporturilor internationale, stationarea in fata terminalelor de pasageri este interzisa, pasagerii sau insotitorii acestora avand la dispozitie o parcare cu plata, de capacitate mare. De asemenea, Aeroportul Iasi  a solicitat Comisiei de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Iasi restrictionarea autoturismelor Scoala pe o portiune din drumul public ce face legatura dintre oras si aerogara, tocmai pentru a fluidiza traficul rutier ce va deveni si mai incarcat dupa momentul inceperii operarii noilor curse aeriene.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here