Oamenii Timpului au ajuns cu caravana la Cernauti.

0
61

 

Vineri, 14 august, a avut loc conferința de lansare a Campaniei Oamenii Timpului la Cernăuți. Evenimentul s-a desfășurat la sediul Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” (Cafeneaua literară „București”).

Invitat special al evenimentului a fost Excelența Sa, Eleonora Moldovan, Consul General al României la Cernăuți.

Este un moment deosebit pentru a ne reîntâlni și a discuta aspecte care țin de identitatea noastră. Orașul Cernăuți a fost mereu o zonă în care valorile democratice, europene, au fost dintotdeauna prezente. Este o zonă bogată în capacități, în valori. Acest patrimoniu cultural poate și trebuie să fie valorificat în folosul tuturor. Proiectul Oamenii Timpului este o inițiativă foarte bună și îi felicit pe organizatori pentru acest demers”, a afirmat Excelența Sa Eleonora Moldovan.

Importanța relațiilor dintre membrii triadei Iași – Chișinău – Cernăuți a fost principala temă a discursului Viceprimarului cu atribuții de primar al Municipiului Iași, dl. Mihai Chirica.

Campania Oamenii Timpului este un mesaj pentru noi prin care dorim să reamintim că valorile trebuie prețuite în timpul vieții lor și transformate în modele. De Cernăuți ne leagă foarte multe lucruri și venim mereu aici cu mare plăcere, ca la niște adevărați frați. Consider că avem multe de învățat de la cernăuțeni în ceea ce privește păstrarea culturii tradiționale”, a precizat dl. Mihai Chirica.

Moderatorul evenimentului a fost scriitorul Vasile Tărâțeanu, Președintele Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”, membru al Uniunii Scriitorilor din România. La conferință au participat reprezentanți ai publicațiilor, agențiilor de știri și radiourilor de limbă română din Ucraina, președinți ai societăților de cultură care activează în Cernăuți, cadre didactice etc.

Mulțumim cernăuțenilor pentru primirea deosebită de care am avut parte. Totodată, mulțumim Primăriilor Municipiilor Cernăuți și Iași pentru oportunitatea de a prezenta proiectul Oamenii Timpului în această adevărată capitală a multiculturalității. Ne dorim ca toată comunitatea locală din Cernăuți să propună oamenii valoroși ai regiunii, întrucât este o zonă plină de personalități de excepție. Îi invit pe toți cernăuțenii să se implice în Campania noastră pentru că avem nevoie de sprijinul lor”, a declarat prof. univ. dr. Daniel Șandru, Directorul Revistei Timpul.

Evenimentul a fost precedat de o conferință de presă organizată la Primăria Municipiului Cernăuți, amfitrion fiind primarul Oleksii Kaspruk.

În 2012, noi am încheiat un acord de cooperare Municipiului Iași. Astăzi, prin acest proiect întărim latura culturală a acelui acord. Este un proiect ambițios, de recunoaștere a celor mai valoroși oameni dintre noi”, a spus Primarul Municipiului Cernăuți.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here