Acesta este individul care va aduce la sapa de lemn. Directorul TermoService majorează tarifele de administrare şi curăţenie cu 23%

0
71

SC Termo Service SA, principalul administrator al asociatiilor de proprietari din Municipiul Iasi, a notificat proprietarii in ceea ce priveste majorarea tarifului de administrare la 0,44 lei/mp fara TVA si a tarifului serviciului de curatenie la 0,35 lei/mp, reprezentand o majorare cu 23 % a acestor tarife, motivat de faptul ca venitul minim garantat a crescut de la 1 ianuarie 2018 cu 31%.
Ciprian Chirita, directorul Termo Service SA invoca o clauza contractuala in notificarile transmise proprietarilor de apartamente, respectiv pct. 3 cap II din contractul de administrare, care prevede urmatoarele: ” tariful de administrare si tariful de curatenie se vor putea modifica in functie de schimbarile legislative referitoare la salariul minim pe economie, in baza unei notidicari transmise de catre administrator cu 30 de zile inainte. In lipsa acordului expres al asociatiei, va opera acceptul tacit al modificarii”, sustin jurnalistii de la Ziarul de Iasi. Sub actualul director, serviciile de curatenie au devenit facultative, dovada stand sutele de reclamatii din partea locatarilor care vad o femeie de serviciu o data la cateva saptamani. Mai mult, Chirita, pe care Gheorghe Nichita l-a debarcat de la sefia Corp Control Primar pentru incompetenta, a reusit sa desfiinteze toate serviciile care aduceau venituri in cadrul TermoService, singura solutie de a scoate societatea pe plus fiind, pentru aceasta tentativa de manager, majorarea tarifelor la populatia care are nesansa de a locui in cladiri administrate de aceasta societate.  
In prezent, comisionul de administrare la un apartament cu 3 camere fiind de 22,42 lei/luna, iar tariful pentru curatenie fiind in cuantum de 18,28 lei/apartament. In total, 40, 62 lei/luna doar pe comisioanele SC Termo Service SA. În urma majorării comisionul va urca cu circa 10 lei. (M.G.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 79 = 81