Lungmetrajul „Scurtcircuit“, premiat la Festivalul de Film de la Shanghai, în avanpremieră la Cinema Ateneu

0
57

Cel mai recent film al lui Cătălin Saizescu, „Scurtcircuit” („Fault Condition”), are avanpremiera la Cinema Ateneu, vineri, 16 februarie, de la ora 20.00.

Proiecția de gală va avea loc în prezența echipei filmului, care va discuta cu publicul despre această peliculă bazată pe fapte reale.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Maruca Băiaşu, Manuel Nicolae, Oana Ştefănescu, Magda Catone, Valentin Popescu, Georgiana Saizescu, Nicodim Ungureanu, Paula Chirilă, Dorel Vişan, Maia Morgenstern, Claudiu Bleonţ şi George Ivaşcu.

În acestă dramă românească este vorba despre Melania, o elevă de 15 ani, care rămâne însărcinată cu Emi, un coleg de clasă. Mamele minorilor îi despart pe cei doi îndrăgostiți și hotărăsc să dea copilul spre adopție. Prin intermediul unui funcționar găsesc „cadrul legal” pentru vânzarea bebelușului către o familie de români stabiliți în străinatate. La doar o zi după nașterea prematură a Melaniei, salonul de terapie intensivă unde fusese trimis bebelușul este mistuit de flăcări.

Pentru realizarea sa de exceptie, filmul a primit în vara anului trecut premiul „The Outstanding Artistic Achievement”, în cadrul „Golden Goblet Awards – Shanghai 2017” – festival de categorie A, extrem de important din China. De altfel, acesta a fost și primul film românesc din toate timpurile selectat în competiția oficială a acestui festival.

Premiul a fost acordat „pentru curajul de a aborda drame contemporane, pentru abilitatea de a combina perspective diferite ale aceluiaşi adevăr”, după cum a motivat juriul festivalului.

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 15 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro  sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 – 16.30 ori cu o oră înaintea difuzării filmului.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 41 = 42