Actorul Max von Sydow a murit, la vârsta de 90 de ani

0
83

Actorul franco-suedez Max von Sydow, care a apărut în filme și seriale ca „Exorcistul” și „Urzeala Tronurilor”, a murit, la vârsta de 90 de ani, a anunțat, luni, soția sa.

Actorul a fost găsit fără suflare, duminică, în locuința lui din Franța.

„Cu inima frântă și cu o infinită tristețe (…) vă anunțăm plecarea lui Max von Sydow, în 8 martie 2020″, a anunțat soția lui, producătoarea Catherine von Sydow.

Max von Sydow a jucat într-o serie de capodopere ale regizorului Ingmar Bergman înainte de o carieră bogată în roluri secundare la Hollywood.

A filmat cu Bergman 11 filme, inclusiv „A șaptea pecete/ The Seventh Seal”, în care a jucat șah cu Moartea.

Max Von Sydow a mai apărut în „Flash Gordon”, „Hannah and Her Sisters, „Minority Report” și „Star Wars: The Force Awakens”.

Actorul și-a împrumutat vocea și pentru „Familia Simpson/ The Simpsons”, în 2014, și a apărut în „Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones”, în rolul Corbului cu trei ochi.

Max Von Sydow a primit două nominalizări la Oscar – la categoria „cel mai bun actor”, pentru „Pelle Cuceritorul/ Pelle the Conqueror”, și la categoria „cel mai bun actor într-un rol secundar”, pentru rolul lui din „Extrem de tare și incredibil de aproape/ Extremely Loud & Incredibly Close”.

A mai apărut în producții ca „Shutter Island”, regizat de Martin Scorsese, și într-unul dintre filmele cu James Bond – „Niciodată să nu spui niciodată/ Never Say Never Again”, în care a jucat rolul Ernst Blofeld, alături de Sean Connery în rol principal.

Alte filme și seriale în care a apărut Max Von Sydow sunt: „Oră de Vârf 3”, „Inelul Nibelungilor”, „Cea mai măreaţă poveste spusă vreodată”, în rolul lui Iisus, „The Diary of Anne Frank”, în rolul lui Otto Frank, „Exorcist II: The Heretic”, „Heidi” și „Dinastia Tudorilor”.

Max Von Sydow are doi copii cu prima lui soție, Christina Inga Britta Olin. În 1997, el s-a recăsătorit, cu Catherine Brelet, în Provence, și a devenit cetățean francez, cinci ani mai târziu – ceea ce a însemnat că a trebuit să renunțe la cetățenia sa suedeză.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here