Reprezentantii BOR sunt de pe alta planeta. Acestia contesta coronavirusul: „Biserica aparține lui Hristos, nu vreunei autorități pământești”

0
67

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române intervin în scandalul coronavirusului. „Biserica nu intră în carantină, pentru că ea aparține lui Hristos, nu vreunei autorități pământești”, spun

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a vorbit despre „enormitățile” ce circulă pe Facebook.

„E înțelept să ne îngrijorăm în limitele rațiunii, dar devine periculos să ne panicăm, debitând enormități pe Facebook, precum aceea a închiderii bisericilor.

Coronavirusul nu se ia prin rugăciune, ci în primul rând prin ignorarea normelor de igienă elementară, așa cum spun și autoritățile medicale. Cei declarați bolnavi stau oricum acasă sau în carantină. Biserica nu intră în carantină pentru că ea aparține lui Hristos, nu vreunei autorități pământești”, a spus Vasile Bănescu.

„Știm că Dumnezeu ne salvează, dar nu îl ispitim”

Declarațiile purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din București, Francisc Doboș, sunt diametral opuse.

„Vom ține legătura întotdeauna cu autoritățile. Vom respecta legile țării. Trebuie să fim prudenți, știm că Dumnezeu ne salvează, dar nu îl ispitim pe Dumnezeu.

Asta nu înseamnă că nu respectăm toate măsurile de igienă, ceea ce am și comunicat încă de la început, încă din primele zile.

Deja în bisericile noastre evităm să atingem aghiasmatarele, evităm să ne dăruim semnul păcii… Asta nu înseamnă că ne lipsim de credință, ci că suntem prudenți unii cu alții”, a explicat Doboș, pentru DIgi24.

„Noi folosim atât credința, știm că Dumnezeu este cel care ne mântuiește, dar iarăși tot Dumnezeu ne-a dat și rațiune, să fim prudenți și responsabili față de viața semenilor noștri, fără să intrăm în această pandemie a fricii.

Îi invităm pe credincioși la calm. În perioada următoare vom vedea cum va evolua toată această situație și vom lua toate măsurile necesare. Asta nu înseamnă că vom închide bisericile. Vom vedea care va fi situația, sperăm să nu ajungem la acest moment”, a adăugat acesta.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here