Actrița Pusa Darie se întoarce acasă cu un binemeritat premiu Uniter

0
63

Aseară, în cadrul celei de-a 28-a ediții a Galei Premiilor Uniter, Pușa Darie, actrița Teatrului Național Iași, a primitPremiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru rolul Mama din spectacolul „Dansul Delhi” de Ivan Vîrîpaev, în regia lui Radu Afrim. 

Actița Pușa Darie, pe scena Galei Uniter: „Sunt extrem de emoționată.  Mulțumesc celor două jurii, Senatului Uniter. Mulțumesc lui Dumnezeu și mulțumesc din suflet, Radu Afrim! Tu știi că te iubesc în felul meu unic”.

Premiul i-a fost înmânat de actorul Marcel Iureş, fondatorul Teatrului Act. La această categorie au mai fost nominalizate actriţele Elena Popa, pentru rolurile din spectacolul „Dragonul de aur” de Roland Schimmelfenning, regia Catinca Drăgănescu la Teatrul „Andrei Mureşanu” Sfântu Gheorghe și Alina Rotaru, pentru rolul Madame de Tourvel din spectacolul „Legături primejdioase” de Christopher Hampton, după romanul lui Choderlos de Laclos, regia Cristi Juncu la Teatrul Mic Bucureşti.

Evenimentul s-a desfășurat la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu” Craiova și a marcat 30 de ani de la înfiinţarea UNITER şi 170 de ani de la nașterea teatrului craiovean „Marin Sorescu”.

 Traducere: Elvira Rîmbu, regia: Radu Afrim, scenografia: Cosmin Florea, univers sonor: Radu Afrim, video: Andrei Cozlac, asistent regie: Simona Ionelia Țăruș . Distribuția: Ada Lupu, Tatiana Ionesi, Dumitru Georgescu/Dan Prisacariu, Pușa Darie , Livia Iorga si Marina Munteanu.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here